تشخیص سرطان پستان مبتنی بر طبقه بندی کننده SVM و الگوریتم بهینه سازی خفاش

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری با محوریت پژوھشھای نیاز محور
  • کد COI اختصاصی: ICMRS01_259
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده همتی

دانشجو، کارشناسی ارشد هوش مصنوعی، گروه مهندسی برق و کامپیوتر،دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه هرمزگان

احمد حاتم

استادیار ، دکترای مهندسی برق مخابرات، گروه مهندسی برق و کامپیوتر،دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه هرمزگان

چکیده

تشخیص به موقع سرطان پستان به طور چشم گیری مرگ و میر ناشی از آن را در جامعه زنان کاهش می دهد. آزمایش آسپیراسیون سوزنی روشی ساده، ارزان و غیرتهاجمی برای تشخیص دقیق و زودهنگام این سرطان است که امروزه تلاش می شود به صورت هوشمند و ماشینی انجام گیرد. مراحل ایجاد یک سیستم هوشمند برای تشخیص سرطان پستان عبارت اند از: ثبت تصاویر میکروسکوپیک از نمونه FNA، استخراج ویژگی های عددی از این تصاویر، انتخاب ویژگی های تفکیک کننده و طراحی و آزمایش طبقه بند مناسب. در این تحقیق از ویژگی های آماده پایگاه داده WDBC که شامل 569 نمونه FNA می باشد، استفاده شد. برای انتخاب ویژگی روش جدیدی مبتنی بر الگوریتم بهینه سازی خفاش دودویی ارائه شد و سرانجام تلفیقی از طبقه بند های ماشین بردار پشتیبان برای کلاس بندی نمونه ها به کار گرفته شد. سیستم پیشنهادی با استفاده از 17 ویژگی در قالب 5 مدل SVM به دقت شناسایی 99% دست یافت. این سیستم از لحاظ دقت و تعداد ویژگی های مورد نیاز بر سیستم های موجود برتری دارد. این تحقیق با ارائه یک الگوریتم انتخاب ویژگی کارآمد موفق شده است دقت شناسایی سیستم های تشخیص سرطان پستان را بهبود دهد. از دیگر مزیت های انتخاب ویژگی این است که علاوه بر تشخیص کلی، تشخیص ناهنجاری های ناشی از بیماری را نیز ممکن می سازد.

کلیدواژه ها

تشخیص سرطان پستان، آسپیراسیون سوزنی، انتخاب ویژگی، بهینه سازی خفاش، ماشین بردار پشتیبان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.