یافته های علمی جدید در فناوری سیستم اطلاعات GIS و مدیریت بحران در بافت های تاریخی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری با محوریت پژوھشھای نیاز محور
  • کد COI اختصاصی: ICMRS01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 543
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوسن اژدر

مربی - کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری - گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور واحد عجب شیر

چکیده

مدیریت اطلاعات بحران برای تداوم رویکرد مدیریت بحران و فعالیت های مرتبط با آن در نقش منبع و مجرای اطلاعات و مرجعی برای کاهش ریسک تمام نهادهای دولتی و خصوصی و جامعه به کار میرود. در شرایط کنونی با توجه به تحول و کاربرد فناوری های نوین در تمامی ارکان زندگی ضرورت رفع نیازهای موجود در گسترش مطالعات و جنبه های مدیریتی بحران زلزله با پرداختن به شیوه های فناوری اطلاعات ضروری تر از هر زمان به نظر می رسد. برای نیل به این هدف باید روش های سنتی اطلاع رسانی به خدمات پیشرفته جامعه اطلاعاتی نوین تبدیل شود و قوانین، محتوی و شکل این خدمات همخوان با شرایط و نیازهای کشور تغییر کند. هنگامی که بحث درباره نقش فناوری اطلاعات در مدیریت بحران بافت های تاریخی و قدیمی کشور است ، با توجه به شرایط خاص آنها، موضوع دقیق تر و حساس تر خواهد شد. سیستم اطلاعات بحران (DIN) روشی برای بهبود بخشیدن همکاری، هماهنگی، تشریک مساعی و ایجاد درک متقابل بین کاربران و تولید کنندگان اطلاعات بحران است. این سیستم فقط شامل اجزای ضروری برای مقابله و تصمیم گیری در بحران نمی باشد بلکه اجزای اقتصادی و اجتماعی برای تمامی مراحل برنامه ریزی بحران را نیز شامل می شود و از استانداردهایی پیروی می کند که کارایی بیشتر و صحت یکپارچه سازی و استفاده از اطلاعات را به همراه خواهد داشت. بنابراین می تواند کیفیت تصمیم گیری و هماهنگی بین سازمان ها را تسهیل نموده و زمان پاسخگویی را تا حد زیادی کاهش دهند. در این تحقیق تلاش شده تا با مطالعه موردی کشورهای ایتالیا، ژاپن و چین شیوه های کاربرد این فناوری در وقوع زلزله در شهرهای باستانی بررسی گردد.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات - تشریک مساعی - مدیریت بحران - سنجش از دور - تکنیک های شبیه سازی - تقویت اطلاعات - استراتژی های مدیریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.