معماری پایدار در خانه های کویری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
- کد COI اختصاصی: ARCHCONF03_285
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 899
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام
چکیده
معماری ما از فرهنگ، اقلیم، مصالح بوم آورد، همچون گذشته پیروی نمی کند. نگرش تک بعدی ما و بعضا زیبایی محور در طراحی معماری و انتخاب مصالح بوم آورد باعث ایجاد پیامدهای نامطلوب بر فضاهای معماری و شهری گردیده است. نگاه بوم شناسانه انسان و نوع رویارویی با طبیعت بعد از انقلاب صنعتی، دستخوش تغییرات زیادی شده و حرکت به سوی دهکده جهانی باعث شده است علی رغم داشتن مناطق مختلف با اقلیم های متفاوت به سبکی از معماری رسیده ایم که یکسان سازی را در پی داشته است. ورود به بحره زمانی فعلی که پیشرفت های فنی و تکنولوژیکی در عرصه ساختمان روز به روز سرعت می گیرد این موضوع را که باید به ارتباط صحیح ساختمان و محیط پیرامون آن توجه داشت را کمرنگ کرده است. بحث معماری پایدار را می توان یک آگاهی از بحران های زیست محیطی را دانست که توسعه پایدار و طراحی، بر مبنای اصول و مبانی پایداری یکی از نتایج این آگاهی می باشد. با توجه به تنوع اقلیمی در خاک پهناور ایران، لزوم شناخت و ارائه راه حل هایی در راستای ارتقای معماری پایدار با رویکرد معماری بومی و همساز با طبیعت، امری ضروری به نظر می رسد که در این مقاله با در نظر گرفتن شناخت اقلیم گرم و خشک، اصول و ضوابط معماری بومی سنتی حاکم بر این اقلیم مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.کلیدواژه ها
معماری پایدار، طراحی اقلیمی، اقلیم گرم خشک، پایداری در کویرمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.