صنعت مرگ؛ بررسی تجارب جهانی پیرامون طراحی آرامستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF03_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 943
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحسن شکری

کارشناس ارشد طراحی شهری از دانشگاه هنر تهران، مدرس گروه معماری دانشگاه کردستان

حسین مبینی

کارشناس ارشد طراحی شهری از دانشگاه هنر تهران

چکیده

آرامستان به مثابه یک فضای شهری واجد ارزش و هویت، نقش تعیین کننده ای را در سازمان فضایی شهر از منظر اجتماعی - فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، عملکردی و هویتی ایفا می نماید. کم توجهی به این موضوع به منزله بها ندادن به میراث معنوی از منظر مدنی است. آرامستان ها در اکثر شهرهای ایران، به فضاهایی فاقد مطلوبیت حیات مدنی تبدیل شده اند، در حالی که به نظر می رسد این فضاها پتانسیل فراوانی از جنبه های فرهنگی - اجتماعی داشته و می بایست با برنامه ریزی صحیح این تهدید را به فرصتی جهت پایداری اجتماعی تبدیل نمود. هدف از این پژوهش بررسی تجارب جهانی در مورد طراحی و باز طراحی آرامستان ها در مقیاسه ای متفاوت می باشد، تا از این طریق به راهکارهایی جهت احیای نقش این فضاها در تمامی جنبه های موثر بر یک شهر دست یابد. از این نظر با تاکید بر تجارب کشورهای آمریکا و ایتالیا به تحلیل رویکردهای اقتصادی - فرهنگی این جوامع به این موضوع، پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

مکان، بازآفرینی، صنعت مرگ، آرامستان، آمریکا، ایتالیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.