ارزیابی میزان تحقق پذیری طرح های شهری در ایران ( نمونه موردی طرح های جامع و تفصیلی اراک )

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF03_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2627
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل جلالوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری - علوم و تحقیقات پردیس - تهران

حمیدرضا جودکی

دکترای برنامه ریزی شهری - علوم و تحقیقات پردیس - تهران

چکیده

بیش از چهار دهه از عمر طرح های شهری در کشور می گذرد، لیکن ارزیابی مستمری از این طرح ها به عمل نیامده است. ارزیابی های صورت گرفته تاکنون در راستای میزان تحقق پذیری اینگوونه طرح ها اغلب به صورت مطالعاتی مقطعی در قالب رساله های دانشگاهی و یا تحقیقات مشاوره ای صورت گرفته است. هرچند که عوامل متعددی در تحقق پذیری طرح های شهری دخالت دارند، اما نمی توان نتایج حاصل از اینگونه تحقیقات را برای همه کلان شهرها تسریع داد. چرا که میزان و نوع مشکلات طرح های مزبور به تناسب هر شهر با توجه به موقعیت های جغرافیایی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی متفاوت است. در این تحقیق طرح جامع شهر اراک به عنوان مطالعه موردی برگزیده شده تا با مطالعه تحلیلی طرح جامع شهر اراک، میزان تحقق پذیری آن درابعاد مختلف با استفاده از تحلیل (SWOT) مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد. جهت ارزیابی عوامل موثر بر تحقق پذیری طرح های شهری در ایران، پرسشنامه ای طراحی و در اختیار 50 نفر از خبرگان ( اساتید دانشگاه، مدیران شهری، کارشناسان شهرسازی سازمان های مختلف شهرداری ) قرار گرفت. مهمترین عامل موثر در تحقق پذیری طرح های شهری با استفاده از نتایج پرسش نامه از طریق فراوانی و براساس میزان ضرورت و اهمیت عوامل باز می گردد. این تحقیق براساس هدف، یک تحقیق کاربردی است که با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی انجام گردیده است. اطلاعات مورد نیاز در این تحقیق از طریق مطالعات کتابخانه ای و با استفاده از کتابها، پایان نامه ها، آمارنامه ها، نقشه ها، جدوال، مقالات، نشریه ها و ... استفاده شده است.

کلیدواژه ها

تحقق پذیری، طرح های توسعه شهری ( جامع و تفصیلی )، شهرداری ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.