تاثیر نرخ کرنش اعمالی در دمای پایین بر رفتار تغییر شکل و ریزساختار نهایی فولاد میکروآلیاژی دارای نیوبیوم - تیتانم

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS11_407
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیت اله اقبالی

استادیار دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده

با استفاده از آزمایش پیچش گرم در دمای پایین، تاثیر نرخ کرنش اعمالی در منطقه بحرانی (α + γ) بر رفتار تغییر شکل پلاستیک و بر میزان ریز شدن دانه های فریت در یک فولاد کم کربن میکروآلیاژی دارای Nb-Ti مطالعه شد. از روی منحنی های سیلان گرم فریت و با استفاده از میکروسکوپ نوری و دیفراکسیون الکترونهای برگشتی Electron back scattered diffraction (EBSD)، فرآیندهای نرم شدن دینامیکی در فریت در حین تغییر شکل و تحولات صورت گرفته در ریزساختارها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مشاهدات نشان می دهد در حین تغییر شکل در منطقخ دو فازی، دانه های ریز و هم محور فریت (Equiaxed fine ferrite grains (EFG در ریزساختار پدیدار می شوند. شواهد مبین آن است که این دانه های EFG در جریان وقوع تبلور مجدد دینامیکی پیوسته (Continuous dynamic recrystallization (CDRX در فاز فریت ایجاد گشته اند. همچنین دیده می شود افزایش نرخ کرنش اثر مثبت بر فرایند ریز شدن دینامیکی دانه های فریت با مکانیزم CDRX دارد. به طوری که با افزایش این پارامتر اندازه دانه های فریت EFG حاصل از CDRX کاهش و کسر حجمی انها افزایش می یابد. اما با کاهش نرخ کرنش دانه های اصلی و دان های فرعی دچار رشد شده و امکان دستیابی به ریزساختار نهایی ریز دانه میسر نمی شود.

کلیدواژه ها

فولاد میکروآلیاژی، آزمایش پیچش گرم، نرخ کرنش، فریت، اندازه دانهف CDRX، EBSD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.