ساخت ماهیچه سرامیکی پره توربین گازی با روش ریخته گری دوغابی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS11_387
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4742
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا آفریده ثانی

مربی پژوهشی، پژوهشکده مهندسی جهاد

سعید شاخصی

پژوهشیار، پژوهشکده مهندسی جهاد

حامد صالحی

پژوهشیار، پژوشکده مهندسی جهاد

چکیده

روش قالبگیری تزریقی با تاکید بر ساخت ماهیچه های سرامیکی می باشد. بدین منظور ابتدا یک دوغاب سرامیکی با نسبت های مزنی 30% کائولن (Al2O3, 2SiO2 ,2H2O)، چهل درصد آلومینا (AL2O3) و 25% زیر کن (SiO2ZrO2) و 5% بالکلی ( Balcly) تهیه و تاثیر روان سازهای تری پلی فسفات سدیم، و سیلیکات سدیم بر خواص رئولوژی آن مورد مطالعه قرار گرفت. مشخص شد تری پلی فسفات سدیم در مقایسه با سیلیکات سدیم از قابلیت بهتری در روان سازی دوغاب سرامیکی یاد شده برخوردار است. مطالعات نشان می دهد دوغاب سرامیکی در صورت افزودن 0/3% وزنی این روان ساز بهترین خواص جریانی را خواهد داشت. چون دقت ابعادی لازمه ماهیچه های سرامیکی مورد استفاده در ریخته گری انواع پره توربین است، لذا کنترل تغییرات حجمی حین فرایند تولید و تکرار پذیری آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود. به همین منظور در ادامه کار تاثیر دما بر استحکام و درصد انقباض قطعه مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد دمای 1240 درجه سانتیگراد برای پخت قطعه مناسب است. مجموع انقباضات ماهیچه اعم از انقباض خام و انقباض پخت در دمای یاد شده در مجموع 6/8% می باشد. مراحل کنترل کیفی ماهیچه توسط بازدید چشمی، کنترل ابعادی با کولیس وکنترل پروفیل با گیلتون گیج صورت پذیرفته است. نتایج کار مبین قابلیت خوب و رضایت بخش فرایند ریخته گری دوغابی در تولید ماهیچه های سرامیکی با کیفیت مناسب و تکرار پذیری قابل قبول می باشد. در حال حاضر ماهیچه های تولید شده با روس مزبور به طور موفقیت آمیز و در حد نیمه صنعتی در حال تولید بوده و در ریخته گری پره های توربین گازی فریم 5 مورد استفاده قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

ماهیچه سرامیکی، ریخته گری دوغابی، ریخته گری دقیق، پره توربین گازی، قالبگیری پوسته ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.