آزمون نامانایی تورم در ایران: کاربرد آزمون ریشه واحد غیرخطی پانل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NDMCONFT04_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 901
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل پیش بهار

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تبریز

محسن صالحی کمرودی

دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تبریز

زهرا جلیلی

دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشگاه تبریز

چکیده

بررسی مانایی نرخ تورم، چه از نظر تئوریک و چه از نظر آماری حائز اهمیت بسیار است بر همین اساس، هدف این مطالعه است. چهت دستیابی به این هدف، از چندین آزمون معروف ریشه واحد پانل و همچنین آزمون ریشه واحد غیرخطی چانگ(2002) استفاده می گردد. با به کارگیری داده های ماهانه 28 استان برای 146 دوره، نتایج نشان می دهد نرخ تورم ایران مانا است. بنابراین، پژوهشگران هنگام بررسی هم انباشتگی نرخ تورم با متغیرهای دیگر باید احتیاط نمایند. همچنین به نظر می رسد، الگوهای نظری اقتصاد کلان که بر فرض مانایی تورم استوار هستند، با شرایط تورمی ایران سازگارتر هستند. با توجه به یافته های این مقاله، شوک های وارده بر تورم پایدار نیستند. لذا سیاست های پپپووولی ضد تورمی نسبتا هزینه های کمی برای اقتصاد ایجاد می کنند. نتایج این پژوهش حاکی است که تورم استان ها به یکدیگر وابسته هستند.

کلیدواژه ها

آزمون چانگ، آزمون ریشه واحد پانل، تورم، مانایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.