تحلیل اگزرژی و بررسی نرخ تخریب اگزرژی سیکل ترکیبی پیل سوختی اکسید جامد SOFC و توربین گاز در نسبت های تراکم مختلف

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی انرژی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: CESDTIAU02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 892
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل فتاحیان

دانشجوی دکترای مکانیک- تبدیل انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

حسام الدین سالاریان

دکترای مکانیک- انرژی، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

نوید تنکابنی

دانشجوی دکتری مکانیک- تبدیل انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

حسین فتاحیان

کارشناس ارشد مکانیک- تبدیل انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خراسان رضوی

چکیده

با توجه به روند روبه رشد مصرف انرژی در جهان استفاده از روش ها و سیستم های جدید تولید انرژی با بازدهی بالا و آلایندگی پایین تر در اولویت قرارگرفته است. امروزه، با گسترش سیستم های مختلف تولید انرژی، روش های گوناگونی مانند استفاده از انرژی خورشیدی، انرژی باد، پیل های سوختی، میکروتوربین ها و دیزل ژنراتورها در تولید همزمان مورد توجه قرارگرفته اند که هرکدام از این روش ها دارای مزیت ها و معایب مخصوص به خودند. داشتن یک سیستم تولید انرژی قابل اعتماد، کم هزینه و همیشه در دسترس استفاده از پیل های سوختی را به عنوان یک کاندیدای مهم معرفی کرده است. پیل های سوختی یک مبدل انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی هستند که امروزه به عنوان یک فناوری جدید در تولید انرژی محسوب می شوند. در این مقاله پیل سوختی در نسبت های تراکم4، 4.1 و4،2 در دمای محیط 298 کلوین اقدام به شبیه سازی گردیده و نهایتا نسبت بهینه 4،1 جهت مدل سازی انتخاب شده است. تمام اجزای سیکل شامل توده پیل سوختی، محفظه احتراق،کمپرسور هوا، بهبود دهنده حرارت و توربین گاز از دیدگاه اگزرژی مورد بررسی قرار گرفت و نرخ تخریب اگزرژی توسط نرم افزار EESمحاسبه گردید

کلیدواژه ها

پیل سوختی اکسید جامد، توربین گاز، سیکل ترکیبی، اگزرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.