اثر عصاره متانولی و آبی پرچم و گل گیاه زعفران برباکتری استرپتوکوکوس موتانس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم شیمی و مهندسی شیمی و سومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF03_292
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 876
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده سیمینه امینی

دانشجوی کارشناسی ارشد زیست فناوری میکروبی، دانشکده علوم و فناوری نوین دانشگاه اصفهان

مهرناز کیهانفر

دانشیار، گروه زیست فناوری دانشکده علوم و فناوری های نوین دانشگاه اصفهان

چکیده

عفونتهای دهان جز معمولترین عفونتهای انسانی می باشند که میکروارگانیسمها از جمله عامل اصلی ایجاد این عفونتها و بیماریهای پریودنتال می باشند. بیماریهای پریودنتال و پوسیدیگ دندان در 95 درصد افراد جامعه وجود دارد عامل اصلی در پوسیدگی دندان استرپتوکوکهای دهانی به ویژه استرپتوکوکوس موتانس می باشد. به دلیل اینکه مقاومت میکروارگانیسمها در برابر داروهای تجاری در دسترس افزایش یافته است و استفاده از این داروها باعث تغییر فلورمیکروبی دهان و فلور روده و در نتیجه توسعه مقاومت باکتریایی می شود علاقه رو به رشدی به شناخت گیاهان دارویی و استفاده از آنها در درمان و پیشگیری پوسیدگی دندان وجود دارد در این مطالعه اثر عصاره متانولی و آبی پرچم و گل گیاه زعفران بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس مورد بررسی قرار گرفته است در این تحقیق تجربی پرچم و گل گیاه زعفران تهیه گردید و پس از خشک کردن با متانول و همچنین آب عصاره گیری شد. سپس اثر غلظتهای mg/ml 0/125، 0/25، 0/375، 0/75، 1، 1/5، 2، 3، 4 عصاره بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس با استفاده از روش چاهک گذری بررسی شد. در نهایت میزان هاله عدم رشد باکتری اندازه گیری شد. نتایج حاصله نشان داد عصاره متانولی و آبی در هیچ یک از غلظتهای ذکر شده بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس اثر ضد باکتریایی نشان نداد واحتمالا غلظتهای بالاتر می توان دارای اثر ضدمیکروبی بر این باکتری باشد.

کلیدواژه ها

استرپتوکوکوس، موتانس، گیاه زعفران، عصاره متانولی، عصاره آبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.