بررسی تنوع ژنتیکی ایزوله های بالینی ایشریشیاکلی جداشده به روش ERIC-PCR در شهرستان سنندج

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم شیمی و مهندسی شیمی و سومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF03_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نشمیل دباغیان

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج ایران

کامبیز داوری

استادیار دکتری تخصصی میکروبیولوژی گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج ایران

ساکو میرزایی

استادیار دکترای تخصصی بیوشیمی گروه بیوشیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج ایران

چکیده

مقدمه : مصرف روزافزون مواد ضدمیکروبی بتالاکتام در درمان عفونتهای باکتریایی سبب افزایش مقاومت بر علیه آنها شده است هم اکنون یک از معضلات در درمان عفونتهای بیمارستانی مقاومت آنزیمی به بتالاکتازهای وسیع الطیف esbl در میان ایزوله های بالینی به ویژه ایشریشیا کلی می باشد از ا«جایی که تعدادی از سویه ها حساسیت دو گانه در شرایط ازمایشگاهی و درون بدن نشان می دهند انتخاب درمان موثر را با مشکل روبه رو می کند در سالهای اخیر بتالاکتازمازهای ctx-m به صورت غالب در سراسری جهان شیوه یافته اند میزان شیوع تیپ های ESBL در بیشتر نقاط ایران ناشناخته مانده است هدف از این بررسی تعیین فراوانی ایشریشیاکلی های تولید کننده ESBL و ارزیابی مولکولی بتالاکتاماز ctx-m9 توسط PCR بررسی ژنوتایپینگ با روش ERIC- PCR در سویه های E.coli بود. نتیجه گیری: در این مطالعه مشخص گردید که با استافده از توالیهای ترکرای می توان سویه های ایشریشیاکلی را تایپ بندی نمود و این مقدار پلی مورفیسم نشان می دهد که این تکنیک روش مفیدی برا یآنالیز تنوع ژنتیکی سویه های این باکتری می باشد تنوع ژنتیکی نسبتا بالا در بین جمعیتهای ایشرییشیاکلی مممکن است به دلیل توزیع جغرافیایی وسیع این گونه در ایران باشد.

کلیدواژه ها

ایشریشیا کلی، بتالا کتامازهای وسیع الطیف، ژنوتایپینگ، واکنش زنجیره ای پلیمراز CTXM-9 ،ERIC-PCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.