رابطه استرس و حمایت اجتماعی باگرایش به اعتیاد
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس جهانی روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی در آغاز هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: PESLSBTM01_157
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1630
نویسندگان
دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه رازی کرمانشاه
دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه رازی کرمانشاه
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی رابطه ی استرس و حمایت اجتماعی با گرایش به اعتیاد در دانشجویان است حجم نمونه 352 نفر از میان دانشکده های دانشگاه رازی به صورت نمونه گیری خوشه ای جند مرحله ای انتخاب شد اطلاعات توسط پرسشنامه های استرس ادراک شده کوهی و همکاران 1983 حمایت اجتماعی مقیاس خانواده PSSFA مری پروسیدانو کنیت هلر و گرایش ب اعتیاد APS جمع آوری شد. یافته ها نشان داد که بین میازن استرس ادراک شده باگرایش به اعتیاد دانشجویان رابطه معنی دار وجود داردحمایت اجتماعی نتوانست گرایش به اعتیاد را در بین دانشجویان پیش بینی کند و بین این متغیر با گرایش به اعتیاد رابطه معنی دار نبود. برای پ=یش بینی گرایش به اعتیاد براساس استرس و حمایت اجتماعی از تحلیل رگرسیون استفاده شد که نتایج نشان داد مدل پیش بینی با F-52/49 در سطح 0/001 معنادار است براساس نتایج استرس ادراک شده و حمایت اجتماعی با هم می توانند 37 درصد تغییرات مربوط به گرایش به اعتیاد را تبیین کنند که در سطح 0/001 معنادار است نتایج پژوهش حاکی از آن بود که استرس پیش بینی کننده گرایش به اعتیاد می باشد و بین این متغیر با گرایش به اعتیاد رابطه معنی داری وجود دارد اما با این وجود جنین رابطه ی معنی داری بین حمایت اجتماعی با گرایش به اعتیاد وجود ندارد.کلیدواژه ها
استرس، حمایت اجتماعی، گرایش به اعتیادمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر بخشی آموزش غنی سازی روابط زوجین در کاهش مشکلات زناشویی زوجین شهر بوشهر
- نقش عوامل اجتماعی، ورزش، و هنر در بازتوانی زنان مطلقه قربانی خشونت خانگی و اعتیاد
- خودتنظیمی در بزرگسالان مبتلا به اختلال انفجاری متناوب و سابقه اقدام به خودکشی یک مرور نظام مند
- آسیبهای اجتماعی و آموزشی در نظام آموزشی و روش های پیش بینی و پیشگیری
- نظامهای آموزشی و مدیریت آسیبهای اجتماعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.