بررسی نقش عناصر اقلیمی(دما، بارش و رطوبت) بر شیوع بیماری مالاریا در جنوب استان کرمان(مطالعه موردی: شهرستان کهنوج)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: TGES05_105
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1222
نویسندگان
کارشناسی ارشد رشته جغرافیای پزشکی ،دانشگاه اصفهان
کارشناسی ارشد رشته آب و هواشناسی سینوپتیک دانشگاه اصفهان
کارشناسی ارشد رشته هیدروژئومورفولوژی دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده
بیماری مالاریا توسط تک یاخته ای از جنس پلاسمودیوم ایجاد می شود. سازمان بهداشت جهانی تخمین زده است که سالانه 300 تا 500 میلیون مورد شیوع مالاریا روی می دهد. در این مطالعه ضمن بررسی میزان بروز بیماری مالاریا به رابطه بین درجه حرارت، رطوبت و بارش پا موارد بروز بیماری مالاریا به صورت سالانه و ماهانه پرداخته شده است. برای انجام این پژوهش از داده های هواشناسی ماهانه درجه حرارت، رطوبت و پارش ایستگاه هواشناسی کهنوج طی دوره آماری 1392 - 1382 به عمل آمد. اطلاعات مربوط به موارد بروز بیماری به صورت ماهانه در همین دوره از معاونت بهداشتی دانشگاه جیرفت جمع آوری شد. برای ترسیم نمودارهای وضعیت بیماری مالاریا و ارتباط آن با عناصر اقلیمی از نرم افزار SPSS و برای بررسی همبستگی میان پارامترهای اقلیمی با مبتلایان بیماری مالاریا از آزمون پیرسون استفاده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بیشترین میزان مبتلایان مربوط به مهرماه( 740 نفر) و کمترین میزان مبتلایان مربوط په بهمن ماه( 11 نفر) پوده است. همبستگی درجه حرارت با بیماری مالاریا قوی و مثبت در آلفای 0/01 بود. همچنین بارش و رطوبت سالانه دارای همبستگی مثبت با بروز بیماری مالاریا در آلفای 0/05 بودند. همبستگی رطوبت و بارش ماهانه با موارد بروز بیماری مالاریا قوی و معکوس در آلفای 0/01 نشان داد.کلیدواژه ها
مالاریا، عناصر اقلیمی ، جفرافیای پزشکی ، جنوب استان کرمان ، شهرستان کهنوجمقالات مرتبط جدید
- جایگاه محیط زیست از منظر قرآن و آموزه های دینی
- راهبردهای موثر در تحقق مدیریت مطلوب شهری با رویکرد توسعه گردشگری در پرتو محیطزیست پایدار
- مطالعه نقش گردشگری در توسعه پایدار و شکوفایی اقتصادی نمونه موردی شهرستان الیگودرز
- بررسی عوامل موثر بر نگرش شهروندان نسبت گردشگری (مطالعه موردی شهر دورود)
- پهنه بندی خطر سیل در محدوده بخش مرکزی دلگان با استفاده از روش AHP و GIS
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.