سطح بندی زیر ساخت های توسعه گردشگری با استفاده از مدلTOPSIS(مطالعه موردی:شهرستان های استان فارس)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES05_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فضل اله کریمی قطب آبادی

کارشناس ارشد جغرافیا،دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

حسن بیک محمدی

دانشیار گروه جغرافیا،دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

مهری اذانی

استادیار گروه جغرافیا،دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

صنعت گردشگری مسالمت آمیزترین جنبش خانواده بشری است که بر پیشرفت دانش، فرهنگ و اقتصاد تاثیر مستقیم دارد .. در نیم قرن اخیر، صنعت گردشگری از یک فعالیت محلی و درون مرزی، به پدیده ‏ای تاثیر گذار در اقتصاد جهانی تبدیل شده است و بزرگترین صنعت جهان، از لحاظ سنجه های اقتصادی محسوب می شود.گردشگری بنا به ماهیت خود داری کارکردهای متعدی است که در تحول اقتصادی، انتقال و مبادله فرهنگی و جایگاه کشورها در تصمیم گیری جهانی نقش حیاتی دارد. اهمیت صنعت گردشگری از یک طرف و وجود پتانسیل های گردشگری استان فارس از طرف دیگر، استفاده از یک رویه مناسب را برای اولویت بندی مناطق مختلف این استان جهت برنامه ریزی های مناسب و کار اولویت بندی سرمایه گذاری های مختلف در این مناطق را ضروری می نماید. در این پژوهش با استفاده از مدلTOPSIS ‏به ارزشیابی و اولویت بندی شهرستان های این استان براساس 9 ‏شاخص توسعه گردشگری در چهار سطح فرابرخوردار، برخوردار، میان برخوردار ( متوسط) و فرو برخوردار ( محروم) پرداخته شده است. روش پژوهش توصیفی - تحلیلی بوده و روش گردآوری اطلاعات به صورت روش های میدانی و کتابخانه ای است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که در استان فارس، شهرستان شیراز با ضریب اولویت 0/5993‏از سطح فرابرخوردار، شهرستان های ارسنجان و استهبان با میانگین ضریب اولویت 0/3456 ‏از سطح برخوردار، شهرستان لارستان با ضریب اولویت 0/1909 ‏از سطح میان برخوردار و 25 ‏شهرستان دیگر استان( اقلید، بوانات، پاسارگاد. خرامه، خرمبید. خنج، داراب، رستم، زرین دشت، سپیدان، سروستان، فراشبد، فا، فیروزآباد، قیو و کارزین، کوار، گراش، مر ودشت، ممسی، مهر، نی ریز، جهرم، آباده ‏، لام رد، کازرون) در سطح فرو برخوردار ( محروم) قرا ردارند

کلیدواژه ها

سطح بندی، زیرساخت گردشگری، شاخص های توسعه ، مدل TOPSIS ‏، استان فارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.