رفتارهای سینتیکی و کینتیکی نانوذره( SiO(2 در جذب اسید هیومیک از محیط های آبی- بررسی موردی آب سد علویان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله بهداشت و توسعه، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JHD-3-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه منصوری

دانشجوی کارشناسی ارشد، عضو مرکز تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

لاله راننده کلانکش

دانشجوی کارشناسی ارشد، عضو مرکز تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

محمد ملکوتیان

استاد بهداشت محیط، مرکز تحقیقات مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

چکیده

مقدمه: مواد هیومیکی در آب شرب با کلر واکنش داده و ترکیبات سرطانزا را تشکیل می دهد . فرآیند جذب به علت اقتصادیو ساده بودن برای حذف آلاینده ها توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این تحقیق با هدف بررسی مطالعه سینتیک وایزوترم جذب اسید هیومی توسط نانو ذره سیلیکون در آب انجام گرفت.روش ها: این تحقیق یک مطالعه تجربی است که بر روی نمونه سینتیک و سپس بر روی نمونه واقعی آب سد علویانشهرستان مراغه انجام گرفت. اثر پارامترهای pH ، مقدار جاذب و زمان های مختلف بر روی حذف اسید هیومی مورد بررسیقرار گرفت. به منظور درک بهتر فرآیند جذب، ایزوترم ها، سینتیک جذب و انرژی گرمایی بررسی شد. برا ی تجزیه و تحلیلداده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و روش های آماری رگرسیون و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.نتایج: بیشترین درصد حذف اسیدهیومیک در pH=4 ، و زمان ماند 10 دقیقه و کاربرد مقدار جاذب 0/25 گرم در لیتر برایمحلول های سنتتیک و واقعی به ترتیب با راندمان 88/4% به دست آمد . همچنین جذب اسید هیومیک از ایزوترم لانگمیر و سرعت آن از سینتیک درجه دوم تبعیت می کرد. ظرفیت بیشینه جاذب با استفاده از 0/1 مدل لانگمیر برابر با 1/56میلیگرم بر لیتر تعیین شد. در این مطالعه، مقدار عددی (R(L برابر 0/1 نشان دهنده جاذب مطلوب اسیدهیومیک با نانو ذرهسیلیکون است. مطالعه ترمودینامیکی صورت گرفته روی جذب اسید هیومیک نشان داد که فرآیند جذب اسید هیومیک بر روینانو ذره سیلیکون، گرمازا و خود به خودی است. بحث و نتیجه گیری: جذب اسیدهیومیک با استفاده از نانو ذره سیلیکون به غلظت اولیه مواد واکنش دهنده بستگی داشته و هرچه غلظت اولیه افزایش یابد، زمان کمتری برای انجام واکنش ها مورد نیاز می باشد. این روش، روشی مطلوب برای حذفاسید هیومیک است.

کلیدواژه ها

اسید هیومیک ، نانو ذره سیلیکون، ایزوترم جذب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.