ارزیابی میزان مواجهه کارگران واحد بچینگ یک پروژه سدسازی با گرد و غبار سیمان قبل و بعد از اقدامات کنترلی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله بهداشت و توسعه، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JHD-2-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 442
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم درویشی

کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

افشار مرادی

کارشناس ارشد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

چکیده

مقدمه: اهمیت هوای پاک در محیط های کار صنعتی بر کسی پوشیده نیست. گرد و غبار سیمان به دلیل وجود موادی مانندسیلیس در ترکیب آن، بسیار خطرناک می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی و کنترل گرد و غبار سیمان منتشره از سیلوهایدستگاه بچینگ در زمان شارژ و تولید بتن در یک پروژه سدسازی انجام شد.روشها: در این مطالعه برای ارزیابی توده ذرات منتشره گرد و غبار سیمان از محل سیلوهای بچینگ، نمونه برداری محیطی ازمحل کار و همچنین نمونه برداری فردی بر روی 15 نفر اپراتور دستگاه بچینگ صورت پذیرفت و آنالیز بر اساس روش وزنسنجی انجام شد و از روش کنترلی برای گرد و غبار منتشره در سیلوها به کار گرفته شد. اطلاعات وجمع آوری شده از نمونه برداریدر دو حالت قبل و بعد از مداخله با استفاده از نرم افراز SPSS نسخه 19 و آزمون آماری t تک نمونه ای تجزیه و تحلیل گردید.نتایج: متوسط غلظت توده ذرات در نمونه های فردی و محیطی به ترتیب برابر 15/56 و 30/77 میلی گرم بر متر مکعباندازه گیری گردید. به طور متوسط غلظت گرد و غبار سیمان در نمونه های فردی و محیطی، از مقادیر استاندارد مواجه در ایرانبیشتر بود . پس از اجرای روش کنترلی، غلظت گرد و غبار در نمونه های فردی و محیطی به طور متوسط به 4/10 و 5/20میلیگرم بر متر مکعب کاهش یافت که این نتایج کارایی روش کنترلی را مشخص ساخت.بحث و نتیجه گیری : روش کنترلی به کار گرفته شده در این مطالعه روشی نوین و اقتصادی برای کنترل ذرات منتشره سیماناز سیلوهای ذخیره بچینگ می باشد. با انجام اقدامات مشابه می توان غلظت گرد و غبار را در محیط های صنعتی دیگر کاهش و آنرا به حد استاندارد رساند.

کلیدواژه ها

گرد و غبار، سیمان، سیلوی بچینگ، سد سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.