بررسی تأثیر آموزش بر آگاهی و نگرش دانش آموزان دبیرستان های شهرستان فاروج در مورد ایدز

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله بهداشت و توسعه، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JHD-1-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 710
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داوود شجاعی زاده

استاد، گروه آموزش و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

گیتی ابراهیم طاهری

مربی، گروه آموزش و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

هادی طهرانی

دانشجوی دکتری تخصصی، گروه آموزش و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

سیدحمید حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آموزش و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

چکیده

مقدمه: با گذشت سه دهه از بروز اولین موارد ایدز در دنیا این مشکل همچنان توجه جهانیان را به خود جلب کرده است و بدونشک در دهه اخیر کمتر مشکلی به اندازه ایدز پیچیده، جنجال برانگیز و غیر منتظره بوده است. بنابراین پژوهش حاضر به منظوربررسی تأثیر آموزش به روش سخنرانی بر میزان آگاهی و نگرش دانش آموزان دبیرستان در مورد ایدز انجام گردید.روشها: این مطالعه نیمه تجربی بر روی 400 نفر از دانش آموزان دبیرستان های شهر فاروج در استان خراسان شمالی که به روشنمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده بودند، انجام گرفت. جهت گرد آوری اطلاعات از پرسش نامه ای استفاده گردید که دردو مرحله (پی شآزمون - پس آزمون) توسط واحدهای پژوهش تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی وآزمون های تحلیلی همانند Paired-t استفاده شد. نتایج: میانگین نمرات آگاهی قبل از آموزش از 2/60 به 2/70 بعد از آموزش افزایش یافت (P< 0/05)، و همچنین میانگین نمرات نگرش هم از 2/55 به 2/66 افزایش یافت (P< 0/05) و هر دو افزایش معنی دار بوده است. بحث و نتیجه گیری: آموزش بر بهبود آگاهی و اصلاح نگرش دانش آموزان نسبت به ایدز مؤثر است. بنابراین انتخابراهکارهای مناسب آموزشی به منظور افزایش آگاهی دانش آموزان و کسب اطلاعات جدید و بروز، از کارآمدترین و مقرون بهصرفه ترین اقدامات برای پیش گیری از ابتلا به بیماری ایدز می باشد.

کلیدواژه ها

آموزش، آگاهی، نگرش، ایدز، دانش آموزان دبیرستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.