بررسی فراوانی سرطان مثانه در شهر کرمانشاه طی سالهای 1390-1381

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله علوم پزشکی زانکو، دوره: 16، شماره: 51
  • کد COI اختصاصی: JR_ZANKO-16-51_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان خاصی

واحد بیماریها، مرکز بهداشت کرمانشاه،دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

شیرین فخری مرادی اعظم

واحد بیماریها، مرکز بهداشت کرمانشاه،دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

ناهید خادمی

واحد بیماریها، مرکز بهداشت کرمانشاه،دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

بیتا خاصی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

چکیده

زمینه و هدف: سرطان مثانه یازدهمین سرطان شایع از نظر بروز و چهاردهمین سرطان منجر بهمرگ در جهان است. شناخت اپیدمیولوپژی سرطان مثانه در برنامهریزی موفق بسیار تاثیرگذاراست. با توجه به اطلاعات در این زمینه مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی سرطان مثانه در شهرکرمانشاه طی سال های 1381 تا 1390 صورت گرفته است.روش بررسی: این مطالعه از نوع کوهورت تاریخی گذشته نگر می باشد، که داده ها از ثبت سرطانمرکز بهداشت استان کرمانشاه طی سالهای 90-1381 جمع آوری گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS18 انجام گرفت.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد، تعداد 1244 نفر که طی ده سال دارای سرطان مثانه تشخیص داده شدند، و 1028 نفر مرد (82/64%) و 216 نفر زن (17/36%) بودند. بیشترین فراوانی سرطان مثانه در هر دو جنس در سال 1388 و فراوانی سرطان مثانه در مردان بیشتر از زنان می باشد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج، سرطان مثانه در شهر کرمانشاه روند متغییر و بیشتر افزایشی داشتهاست. اگر چه ممکن است نسبتی از این افزایش در اثر بهبود سیستم ثبت سرطان باشد، اما احتمالافزایش فراوانی سرطان مثانه در اثر افزایش امید به زندگی، سبک زندگی و سایر عوامل خطر وجوددارد. لذا برنامهریزی جهت افزایش این سرطان به منظور پیشگیری اولیه می تواند مفید باشد.

کلیدواژه ها

سرطان مثانه، فراوانی، کرمانشاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.