بررسی دیسمنوره اولیه و برخی عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی کاشان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله علوم پزشکی زانکو، دوره: 16، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_ZANKO-16-50_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 673
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا گیلاسی

دانشجوی دکترای تخصصی اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

زهرا سوکی

کارشناس ارشد مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

شادی کهزادی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

بیتا خاصی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

چکیده

زمینه و هدف: دیسمنوره یکی از علل شایع کاهش کارایی در محل کار و تحصیل وکاهش کیفیتزندگی زنان است، هدف از انجام این پژوهش بررسی شیوع دیسمنوره و عوامل مرتبط با آن می باشد.روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بود. تعداد 310 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان که فاقد توده لگنی، تومورهای رحمی،کیست تخمدان و عمل جراحی بودند به صورتتصادفی انتخاب شدند. اطلاعات یه وسیله نرم افزار آماری SPSS 18 تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: این پژوهش نشان داد که از 310 نفر دانشجوی مورد بررسی 206 نفر (66/5%) دچار دیسمنوره بودند و همچنین سن شروع قاعدگی و میانگین سن شروع دیسمنوره به ترتیب 13/6 و 15/6 سال بود. از 206 نفر فرد دارای دیسمنوره 124 نفر 60/19% دارای سابقه درد قاعدگی در مادر و از بین 176 نفر دارای دیسمنوره که خواهر داشتند، 128 نفر 72/7% سابقه درد قاعدگی در خواهر داشتند. نتایج نشان داد که رابطه آماری معنی داری بین دیسمنوره و سابقه درد قاعدگی در مادر PV=0/02 و خواهر PV=0/01 وجود داشت.نتیجه گیری: با توجه به نتیجه مطالعات، شیوع دیسمنوره در بین دانشجویان بالاست و با آموزش وارتقاء سطح آگاهی دانشجویان می توان باعث کاهش شدت و عوارض آن شد.

کلیدواژه ها

قاعدگی، دیسمنوره اولیه، درد، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.