بررسی وضعیت شنوایی و عوامل مؤثر بر آن در کارگران یکی از معادن منطقه مرکزی کشور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله علوم پزشکی زانکو، دوره: 16، شماره: 48
  • کد COI اختصاصی: JR_ZANKO-16-48_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرزاد ابراهیم زاده

مرکز تحقیقات بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

ابراهیم درویشی

مرکز تحقیقات بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

چکیده

زمینه و هدف: افت شنوایی شایع ترین عارضه ناشی از مواجهه با صدای بالاتر از حد مجاز در محیط کار است که فاکتورهای متعدد دیگری نیز در بروز و تشدید آن نقش دارند. هدف مطالعه حاضر بررسی وضعیت شنوایی و عوامل مؤثر بر آن در کارگران یکی از معادن منطقه مرکزی کشور بود. روش بررسی : در مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر پس از شناسایی و ارزیابی منابع صوتی، وضعیت شنوایی و عوامل مؤثر بر آن در تعداد 55 نفر کارگر در معرض مواجهه با صدا و شاغل در فرآیند عملیاتی و تعداد 55 نفر از کارکنان اداری به عنوان گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS18 انجام شد. یافته ها: میانگین و انحراف معیار سن و سابقه کار افراد مورد مطالعه به ترتیب 5/7±34/02 و 3/2±9/62 بود. محدوده تراز کلی فشار صورت منابع 106-90 دسی بل برآورد شد. در فرکانس های 3 و 6 کیلوهرتز میانگین آساته شنوایی در کارگران عملیات معدنی بالا بود. 58% افراد مورد مطالعه مبتلا به درجات مختلفی از افت بودند. میانگین آستانه شنوایی با افزایش سن و سابقه کار معنی دار بود (P< 0/001). کاهش شنوایی در کارگران سیگاری مواجهه یافته با صدا 1/6 برابر بود. نتیجه گیری: به نظر می رسد کاهش شنوایی ناشی از صدا در کارگران عملیات معدنی به عنوان یک مشکل بهداشتی جدی مطرح است و در مواردی کاهش شنوایی شدید است. در نتیجه اجرای مناسب برنامه حفاظت شنوایی و اقدامات مهندسی کنترل صدا ضروری است.

کلیدواژه ها

صدا، افت شنوایی ناشی از صدا، برنامه حفاظت شنوایی، معدن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.