تأثیر پوشش های مختلف کاهنده تبخیر روی شاخص های رشد ذرت سینگل کراس 704

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری پژوهش های نوین در کشاورزی و علوم دامی
  • کد COI اختصاصی: AASCONFERENCE01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 654
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکوفه نجف آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری زهکشی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد

محمدرضا نوری امام زاده ای

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه شهرکرد دانشکده کشاورزی

عبدالرزاق دانش شهرکی

استادیار گروه مهندسی زراعت دانشگاه شهرکرد دانشکده کشاورزی

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی تاثیر پوشش های مختلف، بر برخی صفات فیزیولوژیکی مؤثر بر عملکرد ذرت دانه ای در سال 1393 به صورت طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد اجرا شد. تیمارها شامل تیمار شاهد ( بدون پوشش )، پوشش پلاستیک شفاف، پوشش پلاستیک سیاه، گونی نخی کناف، گونی پلاستیکی سفید و آبی بود. به منظور کاهش تبخیر از سطح خاک و کاهش میزان آب مصرفی عملیات کاشت و داشت طبق اصول زراعی انجام شد، تغییرات رطوبتی خاک در ناحیه ریشه در طول فصل به کمک دستگاه تتاپروپ اندازه گیری شد و میزان و زمان هر اتفاق آبیاری براساس MAD=50 با تأمین نیاز آبی کامل تعیین و اعمال گردید. نتایج آزمایش نشان داد که بیشترین محتوای نسبی آب برگ مربوط به پوشش گونی آبی و پلاستیک سفید با مقدار 95/63 می باشد که گیاه تحت تأثیر پوشش وارد مرحله تنش کم آبی نشده و تغییرات دمایی تأثیری بر روی این دو پوشش نداشته است. همچنین درصد لوله ای شدن برگ در این پوشش کمترین مقدار 31/95 می باشد که بیانگر حفظ رطوبت و خنک نگه داشتن محیط برگ می باشد و همچنین این دو پوشش بیشترین شاخص سطح برگ را با مقدار 5/08 دارا می باشند در حالی که تیمار شاهد و گونی نخی به دلیل کمبود آب و تنش وارد شده به آن ها کمترین مقدار محتوای نسبی و شاخص سطح برگ را دارند و همچنین به دلیل کمبود آب باعث زرد شدن برگ و پیری زود رس برگ ها می گردد و این پوشش ها بیشترین درصد لوله ای شدن را دارند. بنابراین پوشش گونی آبی و گونی سفید بیشتر تأثیر در حفظ رطوبت آب و عملکرد محصول را دارا می باشند.

کلیدواژه ها

محتوای نسبی آب برگ، شاخص سطح برگ، درصد لوله ای شدن برگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.