بررسی تاثیر ریز ساختار فولاد کربن متوسط و ساختار شیف بازها بر ممانعت کنندگی آنها در محیط اسید هیدروکلریک بوسیله مطالعات پلاریزاسیون، عکس برداری میکروسکوپ روبشی و تحلیل اشعه ایکس

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: هفتمین همایش علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMEMI07_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2835
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل نادری

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش خوردگی و حفاظت از فلزات

مریم احتشام زاده

استادیار بخش مهندسی متالورژی دانشگاه با هنر کرمان

عبدالحمید جعفری

استادیار بخش مهندسی متالورژی دانشگاه با هنر کرمان

میر قاسم حسینی

استادیار بخش شیمی فیزیک دانشگاه تبریز

چکیده

تاثیر ممانعت کنندگی دو باز دارنده شیف باز با نامهای N ,'N– ارتو– فنیل استیل استون ایمین (S1) و4-[(3-{[1-(2-هیدروکسی فنیل) متیلیدین] آمینو{ پروپیل) اتانیمیدول] [1-3] بنزندیول (S2) برخوردگی فولاد ساده کربنی با دو ریز ساختار مارتنزیتی (کوئینچ و تمپر شده Q&T) وپرلیتی (آنیل شده A) در محلول اسید هیدروکلریک یک مولار در عدم حضور ممانعت کننده و در حضور آنها مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مربوط به خوردگی از قبیل پتانسیل خوردگی ) (ECorr ،دانسیته جریان خوردگی) (icorr ، شیب شاخه آندی و کاتدی از برون یابی منطقه تافل نمودارهای پلاریزاسیون - تافل بدست آمد. برای بررسی مورفولوژی حمله خوردگی و پوسته های اکسیدی تشکیل شده بر روی دوریز ساختار در حضور ممانعت کننده و عدم حضور آنها بررسی های XRDوSEM انجام شد. همچنین تاثیر غلظت ممانعت کننده بر میزان و سرعت خوردگی و بازده آن، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که S1 برای هر دو ریز ساختار در مقایسه با S2 بهتر عمل می کند. همچنین خوردگی نمونه های پرلیتی در مقایسه با نمونه های مارتنزیتی در محلول فاقد ممانعت کننده به دلیل تشکیل پوسته های مقاومتر، کمتر بود.

کلیدواژه ها

شیف باز ،ریز ساختار فولاد ،جذب ،XRD,SEM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.