نظارت و کنترول در مدیریت اسلامی با تاکید بر خود کنترلی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی و دومین کنفرانس ملی هزاره سوم و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: NCTMH02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج نیک پی

استادیار و عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه لرستان

سمانه رسولی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه لرستان

چکیده

در عصر حاضر، پویایی و تعالی سازمانها تنها منوط به رشد تکنولوژی و افزودن سرمایه نیست؛ اگرچه این عوامل هم به جای خود مهم هستند، ولی آنچه امروزه، در ترقی و تعالی سازمانها حرف اول را میزند، انسان سازمانی است که باید در ابعاد مختلف، از جمله خودکنترلی توسعه یافته باشد. خودکنترلی در واقع نگاهی اخلاقی و انسانی به کار و سازمان است و هدف آن ارائه یک شخصیت سالم است که به بلوغ فکری رسیده و بدون اجبار و تهدید و تطمیع، به وظایف سازمانی خود تعهد نشان میدهد و از بیشترین توانش در جهت پیشبرد اهداف سازمان استفاده میکند. با توجه به گرایش تدریجی سایر مکاتب مدیریت از دیگرکنترلی به سوی خودکنترلی، و تأکید مکتب انسانساز اسلام به این کنترل درونی؛ در این مقاله مروری که به کمک مطالعه کتابخانهای و بررسی کتب و مقالات مرتبط تدوین شده، سعی شده است ضمن تعاریفی از مدیریت، نظارت و کنترل، و خودکنترلی بصورت متداول، و در مکتب اسلام؛ مروری بر انواع، مراحل، خصوصیات و پیامدهای ثمربخش نظارت و کنترل شود. همچنین ضمن اشاره به شیوههای نظارت و کنترل در اسلام ، بر ضرورت ترویج خودکنترلی در سازمانها و پیامدهای اثربخش آن تأکید شود. در نهایت هدف این پژوهش، تشویق مدیران به فراهمسازی بسترهای مناسب جهت خودکنترل ساختن و ارج نهادن به انسان الهی است. انسانی که خداوند را در همه حالات بر کارهای خود ناظر و حاضر بداند

کلیدواژه ها

نظارت و کنترل، مدیریت اسلامی، خودکنترلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.