بیوسفر و تغییرات پوشش گیاهی(مطالعه موردی: مراتع خشک ندوشن)

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی برنامه ریزی و مدیریت سیستم های محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME01_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2707
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام فخیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری،دانشگاه تربیت مدرس

منصور مصداقی

استاد دانشگاه گرگان،گروه مرتعداری

حسین نادری

دانش آموخته مرتعداری،دانشگاه تربیت مدرس

قاسمعلی دیانتی

استادیار دانشگاه تربیت مدرس گروه مرتعداری

چکیده

به دلیل تردد روزانه دام در اطراف آبشخورها، این مناطق معمولا بیش از سایر قسمت های مرتع تخریب می شوند. لذا بررسی تغییرات کمی و کیفی پوشش گیاهی در این مناطق ضروری است. تا در صورت مشاهده هر گونه تغییر پس رونده در وضعیت پوشش گیاهی و خاک نسبت به اصلاح شیوه مدیریت مرتع مبادرت نمود. در این تحقیق تاثیر فواصل مختلف آبشخور بر پارامتر های پوشش گیاهی در مراتع خشک ندوشن بررسی می شود. جهت انجام پژوهش از روش سیستماتیک- تصادفی استفاده شد و جمع آوری داده ها با استفاده از کودرات 2 متر مربعی انجام شد. در هر کودرات، پوشش تاجی، تولید، غنا، تراکم، سنگ و سنگ ریزه و خاک لخت اندازه گیری شدند. نتایج نشان دادند که شاخص های پوشش گیاهی، تولید و لاشبرگ، همبستگی قوی و مثبتی با فاصله از آبشخور داشتند که مقادیر به ترتیب عبارتند از (در متن موجود می باشد).سنگ و سنگریزه و خاک لخت همبستگی منفی با فاصله از آبشخور داشتند که مقادیر آنها به ترتیب (در متن موجود می باشد) بودند. غنای گونه ای و تراکم با فاصله از آبشخور همبستگی معنی دار نشان نداد و مقادیر به ترتیب عبارتند از (در متن موجود می باشد)

کلیدواژه ها

پوشش گیاهی،گرادیان چرا، آبشخور، ندوشن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.