ارزیابی عملکرد منظر و ساختار طبیعی شهر در مقاصد گردشگری مطالعه موردی شهر کلاردشت
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: CONFUCIAN02_145
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 735
نویسندگان
دانشیار و مدیر گروه رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان
دانشجوی رشته جغرافیا برنامه ریزی شهری و مدرس
مدیر هتل پنچ ستاره هما
چکیده
شهرها تجلی گاه حضور انسان بر بستر محیط اند و فرهنگ و رفتار انسان های ساکن در آن تا حدود زیادی بر چهره طبیعی و مصنوع شهر نمایان است. این فرایند همانا منظر شهر را شکل می دهد که به همراه ساختار طبیعی شهر که سازنده مورفولوژی شهر نیز هست ، شخصیتشهر را می سازند. مجموعه این عوامل در شهرهای گردشگر پذیر تاثیر زیادی را در رونق یا افول این صنعت پردرامد دارند.توجه به عناصرسازنده منظر شهر و مدیرایت کارامد بر آنها می تواند در افزایش رضایت بصری ، آرامش خاطر و نیز احساس امنییت مخاطبیان ز اعی از شهروندان و گردشگران( موثر بوده و بالعکس بی توجهی و تخریب منظر شهر می توانید به بحرانکیفیت درمحیطهای شهری منجر گردد.در این پژوهش به بررسی نحوه عملکرد ساختار طبیعی و منظر شهر در جذب گردشگر در مقاصد گردشگری و البته به صورت موردی در شهر کلاردشت واقع در استان مازندران پرداخته شده است.پژوهش انجام شده از نوع تحقیق بنیادی توسعه ای و روش بررسی آن - توصیفی تحلیلی و پیمایشی می باشد. شیوه گردآوری اطلاعات و داده ها کتابخانه ای و میدانی و استفاده ازتحلیل – SPSS ، Excel و مدل SWOT می باشد.تحقیقا صور گرفته در این پژوهش نشان می دهد که همواره میان ساختار طبیعی و منظر شهر کلاردشت ومیزان جذب گردشگر به این شهر ارتباط معناداری وجود دارد . همچنین جهت تعیین متغیرهای مهم از ضریب رگرسیونی وزن بتااستفاده شد که بر این اساس و بر طبق وزن بتا، متغیرهای نمای ساختمان ها ، هندسه سیاختمان ها ، تابلوهای اطلاع رسینی ،ساختار طبیعی ، توپوگرافی ، مفاهیم کلی منظر ، فضای سبز ، خیابان ها و شبکه گذرگاهی ، نورپردازی ، نورپردازی ، مبلمان شهری و مصالح ساختمانی به ترتیب دارای بیشترین تأثیر در تغییرات متغیر ساختار طبیعی و منظر شهر در جذب گردشگر میباشند.کلیدواژه ها
شهر، ساختار طبیعی شهر، منظر شهری، شهرکلاردشت، ، مقاصد گردشگریمقالات مرتبط جدید
- مطالعه عددی تاثیر شکل شکاف با هندسه جدید در میراگرهای شکافدار بر عملکرد لرزه ای اتصالات تیر به ستون
- انتخاب مکان بهینه احداث لندفیل شهری با لحاظ معیارهای ژئوتکنیک زیست محیطی در شهر کرمانشاه
- تبیین مولفه های موثر بر افزایش عمر تماشا
- تدوین استراتژیهای موردنیاز برای مدیریت بازاریابی موثر در ای ران مطالعه موردی شرکت کوچک خدمات فنی و مهندسی ساختمانی
- تبیین سازوکار اثرگذاری فضاهای مفصلی بر کیفیت زندگی در مجتمع های مسکونی براساس نظریه ادراک-رفتار برنامه ریزی شده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.