برآورد پتانسیل رسوبدهی در حوضه آبخیز آق لاقان چای با استفاده ازمدل هیدرولوژیکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی ایده های نوین در کشاورزی محیط زیست گردشگری
  • کد COI اختصاصی: AETCONF01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 568
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی عابدینی

دانشیار گروه جغرافیای طبیعی ژئومورفولوژی ،دانشگاه محقق اردبیلی،

الناز پیروزی

کارشناس ارشد ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی، دانشگاه محقق اردبیلی

مینا سلیمانی

کارشناس ارشد ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

فرسایش خاک از جمله بلایای محیطی میباشد که، پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی نامطلوبی را برای زندگی انسان ها دارد و میتواند خطر جدی برای راهها، حصارها و سازه های مختلف داشته باشد و همچنین سبب تلفاتقابل ملاحظه خاک و تولید مقادیر فراوان رسوب میشود. پتانسیل رسوب دهی رابطه مستقیم با فرسایش خاک دارد و هر چه میزان رسوب دهی یک حوضه بالا باشد، نشانگر فرسایش بالای حوضه می باشد و بر عکس. حوضه آق لاقان چای با توجه به شرایط طبیعی موجود در منطقه مانند شیب زیاد، کوهستانی و مرتفع بودن حوضه و وجود سازندهای حساس، ازبسیار بالایی برای فرسایش و تولید رسوب برخوردار هست و این امر هم منجر به هدر رفت منابع خاک می شود و همموجب خسارات مالی مانند، پرشدن مخازن سد یامچی واقع در پایین دست حوضه، میگردد. در این تحقیق جهت برآورد پتانسیل رسوبدهی ازمدل هیدرولوژیکی که از زمره مدلهای تجربی میباشد، استفاده شده است. نتایج حاصل ازمطالعه نشان داد که زیر حوضه های بوزداغی وصندوقلو به ترتیب با درصد پتانسیل رسوبدهی 38/42و14/7بالاترین پتانسیل رسوبدهی و زیرحوضههای لای و نیر به ترتیب با درصد پتانسیل رسوبدهی0/48و0/71 پایینترین پتانسیل رسوب دهی را درحوضه آق لاقان چای دارند.

کلیدواژه ها

پتانسیل رسوبدهی، آق لاقان چای، مدل هیدرولوژیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.