آسیب شناسی بنگاه های کوچک ومتوسط (SMES) صنعتی در استان گلستان و ارائه راه حل های بنیادین

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد پویا ایران -مالزی
  • کد COI اختصاصی: MDEHAMAYESH01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1002
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود شرفی زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول و دانشجوی دکتری کارآفرینی واحد قزوین- نویسنده مسئول

فاطمه سادات حسینی آستارایی

کارشناس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان و دانشجوی دکتری کارآفرینی واحد علی آباد کتول

چکیده

بنگاه های کوچک و متوسط (SMEs) از جمله مؤثرترین عوامل در رشد و توسعه سیستم های اقتصادی و اجتماعی هرکشوری محسوب می شوند. ازاین رو مورد توجه مسئولین و دولتمردان کشورها قرار گرفته اند. در کشور ما با وجود این که بیش از 95 درصد کل واحدهای تولیدی در گروه صنایع کوچک و متوسط قرار می گیرند، این بنگاه ها سهم قابل توجهی در تولید ناخالص ملی و ایجاد ارزش افزوده کسب ننموده و از آسیب های شدیدی رنج می برند. به نظر می رسد کاهش موقعیت و مزیت بنگاه های کوچک و متوسط نسبت به صنایع بزرگ، متأثر از عوامل درون بنگاهی و برون بنگاهی متعددی باشد. لذا تحقیق حاضر به شناسایی مهمترین موانع موجود در توسعه بنگاه های کوچک و متوسط صنعتی و ارائه چارچوبی برای حمایت از این بنگاه ها پرداخته است. در این راستا بر اساس مطالعات کتابخانه ای و تجربی، و نتایج مصاحبه های به عمل آمده با مسئولین و کارشناسان دستگاه های اجرایی ذیربط و SME ها، مهمترین موانع و مشکلات بنگاه های کوچک و متوسط با استفاده از ابزار پرسشنامه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که بنگاه های کوچک و متوسط با آسیب ها و مشکلات درونی و بیرونی متعددی مواجه می باشند. همچنین تسهیلات و حمایت های مالی و غیرمالی بعمل آمده از بنگاه های کوچک و متوسط در چهار حوزه مالی، فنی، بازاریابی، و مدیریتی ناکافی بوده و نتوانسته است راهگشای مشکلات این دسته از بنگاه ها باشد.

کلیدواژه ها

بنگاه های کوچک و متوسط (SMEs)، آسیب شناسی، سیستم های حمایتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.