هزینه های خلق پول در نظام بانکداری متعارف و راهکار تامین مالی اسلامی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: ICMEC01_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 827
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال جهانی گوروان

کارشناس ارشد اقتصاد، دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی

حسین صمصامی

استادیار اقتصاد دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی

پرویز داودی

استاد اقتصاد دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

عملکرد بانکداری متعارف با سیستم ذخیره جزئی موجب خلق گسترده پول به نفع سیستم بانکی و تحمیل مشکلات تورمی آن به برخی از اجزای جامعه، سرایت مشکلات وام گیرندگان به بانکها و در برخی از موارد به سپرده گذاران بروز بحرانهای پولی و بانکی و ایجاد شوکهای شدید پولی سواری مجانی، انتخاب بد و خطر اخلاقی، ناهمگونی اساسی و ضرورت برقراری مقررات احتیاطی، تحمیل هزین های زیاد مالی، غیر نقد بودن سیستم و ریسک دار بودن و غیر شفاف شدن می باشد در این مطالعه برای محاسبه هزین های خلق پول در سیستم بانکی دو سناریو ارائه شد. سناریوی اول خلق پول به روش سیستم بانکداری با ذخیره جزئی و سناریوی دوم خلق پول از طریق بانک مرکزی با اعاده نرخ ذخیره قانونی 100% سپس به تصریح تابع زیان اجتماعی برآمده از فرآیند خلق پول پرداخته شده در گام بعدی تابع زیان اجتماعی در قالب مسئله بهینه سازی با توجه به قید منحنی فیلیپس و معادله تقاضای کل حداقل گردید. طی این فرآیند بهینه یابی تابع زیان اجتماعی با توجه به مقادیر مختلف نرخ ذخیره قانونی حداقل شد و به این نتیجه حاصل شد که با کاهش نرخ ذخیره قانونی زیان اجتماعی و بی ثباتی افزایش می یابد به عبارتی افزایش نرخ ذخیره قانونی در فرایند خلق پول سیستم بانکی موجب کاهش هزنه اجتماعی و بی ثباتی در اقتصاد می شود

کلیدواژه ها

بانکداری متعارف ، سیستم ذخیره جزئی، خلق پول ، ذخیره قانونی، تابع زیان اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.