بررسی عوامل اثر گذار بر قصد صادراتی شرکتهای کوچک و متوسط SMEs

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: ICMEC01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد علی یزدان پناه

استادیار گروه پژوهشهای آماری و فناوری اطلاعات، موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

محمدرضا طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران

چکیده

در جهانی که حرکتهای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی متأثر از موازنه قدرت و توان اقتصادی کشورهاست، تلاش برای حصول قدر و توسعه اقتصادی از ضروریات اجتناب ناپذیر است . بدون شک در کشور ما این امر با خروج از اقتصاد تک محصولی و رشد و گسترش صادرات غیرنفتی محقق خواهد شد. حضور در بازارهای جهانی و توان ماندگاری در شرایط پرتحول و پرتنوع آن نیازمند توان تطابق با تحولا پرشتاب علمی تکنولوژیک بوده و بازارهای جهانی از آن کشورهایی است که میتوانندد همگام با یافتههای علمی و دستاوردهای تکنولوژیکی به مدیریت بازار بپردازند. یکی از مبانی اساسی و حیاتی مدیریت بازرگانی خارجی در بازارهای جهانی شده ، تحقیق و مطالعه بازار و همچنین اتخاذ استراتژی هوشمندانه است. صادرات به عنوان یکی از روشهای بین المللی شدن و حضور در صحنه های جهانی مطرح می باشد و با توجه به روندحرکت محیط کسب و کار به سوی یکپارچگی بیشتر کشورها و آزاد سازی قوانین و جهانی شددن ، حضدور در بازارهدای جهدانی و منطقده ای حیداتی می باشد .تحقیقات نشان داده است که رابطه مستقیمی بین صادرات و رشد اقتصادی وجود دارد. هرگند صادرات تنها و بهترین راه نمی باشد ولی یکی از کم ریسک ترین و ساده ترین روش ها از دید منابع مورد نیاز می باشد و در واقع یکی از روشهای پیاده سازی استراتژی توسعه بازار می باشدو سمت گیری کشدور به تقویت صادرات جهت بالا بردن توانمندی اقتصادی سیاسی و متعادل کردن تراز پرداختها اهمیت این موضوع را بالا می برد . - صادرات همچون فرایندهای دیگر مدیریتی نیاز به زیرساختهایی دارد که یکی از آنها سیاستگذاری مناسب وهدفمند می باشد. در این تحقیق به دنبال شناسایی و اولویت بندی عواملی بودیم که بر قصد صادراتی شرکتهای کوچک و متوسط اثر دارند.متغیرهای مستقل اصلی را مبتنی بر تحقیقات انجا شده مطرح کردیم : مزیت رقابتی ، آمادگی سازمانی، ریسک درک شده . تعیین کنندگی این عوامل را بر قصد صادراتی شرکتهای کوچک و متوسط مورد بررسی قرار دادیدم و برای اجرا جامعه خاصی را تعریف نمودیم و پس از نمونه گیری و جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه ، تنها یکی از این عوامل با متغیر قصد صادراتی همبستگی داشت و آن متغیر ریسک ادارک شدده فعالیت در بازار خارجی بود

کلیدواژه ها

صادرات ، قصد صادراتی ، مزیت رقابتی ،سازمانهای کوچک و متوسط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.