ارزیابی مدل آبشاری در گسسته سازی جریان (مطالعه موردی: رودخانه قزل اوزن)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: CCIVIL01_149
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 781
نویسندگان
کارشناس ارشد عمران- آب و سازه های هیدرولیکی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران
هیات علمی گروه آب، دانشکده فنی مهندسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران
چکیده
برداشت داده های ریز مقیاس دبی مستلزم صرف هزینه و زمان زیادی می باشد. لذا در اکثر کشور های جهان به خصوص کشورهای در حال توسعه تعداد ایستگاه های دبی سنجی که بتواند داده های دبی را با گام های زمانی ریز مقیاس اندازه گیری نماید بسیار محدود و هزینه بر می باشند. این درحالی است که میزان موفقیت در برنامه ریزی، مدیریت و طراحی سیستم های منابع آب رابطه مستقیم با ریز مقیاسی دبی دارد. از این رو مدل های آبشاری مقیاسی، به دلیل توانایی در تبدیل داده های بزرگ مقیاس حجم عبوری به ریز مقیاس با حفظ خصوصیات مقیاس گذاری دبی ها مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق ایستگاه های دبی سنجی پل دختر رودخانه قزل اوزن واقع در استان آذربایجان شرقی، مورد بررسی قرار گرفته است. به منظور گسسته سازی دبی، خاصیت مقیاس پذیری داده های دبی رودخانه قزل اوزن بررسی شده و سپس مدل گسسته سازی آبشاری بررسی شده که نتایج حاکی از عملکرد قابل قبول این مدل است و در آخر توانایی تخمین مدل گسسته سازی برای مقیاس های زمانی روزانه، 2 روزه، 8 روزه و 16روزه با معیارهای ضریب همبستگی و جذر میانگین مربعات خطا با یکدیگر مقایسه گردیده و در تطبیق داده های مشاهداتی با محاسباتی به صورت نمودار، نتایج قابل قبولی را به ما نشان می دهد.کلیدواژه ها
آبشاری،گسسته سازی، ریز مقیاس، بزرگ مقیاسمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.