تحلیل حرارتی بادامک موتور دوار جدید

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مکانیک، مکاترونیک و بیومکانیک
  • کد COI اختصاصی: MECHCONF01_344
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمیلاد مصطفوی

کارشناس ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، عضو آزمایشگاه انرژی آب محیط زیست دانشگاه علم و صنعت ، تهران

سیدمصطفی حسینعلی پور

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، مدیر آزمایشگاه انرژی آب محیط زیست دانشگاه علم و صنعت، تهران

چکیده

موتورهای دوار نسبت به موتورهای پیستونی مزیتهای قابل توجهی دارند؛ به همین دلیل این موتورها همواره مورد توجه بودهاند. وجود مشکلاتی از جمله خنککاری تولید این موتورها را با چالش روبهرو کرده است. در مورد موتور موردبررسی هیچگونه اطلاعات آزمایشگاهی منتشر نشده است و تحقیقات بر روی این موتور دوار جدید ادامه دارد. در این مقاله ضمن معرفی نوع جدید از موتورهای دوار، برای نخستین بار به تحلیل سه بعدی حرارتی یکی از اجزای مهم این موتور جدید با 21 عدد تیغه و ارائهی راهکار برای خنککاری آن با مدلسازی ترمودینامیکی مناسب، پرداخته شده است. بهکمک مدلسازی ترمودینامیکی انجام شده فشار، دما و ضریب انتقال حرارت گازهای احتراقی داخل 2 سیلندر از 12 سیلندر موتور بدست آمده است؛ مدلسازی یک سیلندر از موتور دوار مورد نظر در نرمافزار Gt-Suite ،یکی از قویترین نرم-افزارها در تحلیل موتورهای احتراق داخلی، انجام شدهاست. نتایج مدلسازی به عنوان شرایط مرزی گرمایی برای تحلیل حرارتی بادامک در نرمافزار انسیس استفاده شده است. برای تحلیل حرارتی بادامک مدلسازی شده در کتیا، جنس آن از تیتانیوم در نظر گرفته شده است. با تحلیل حرارتی انجام شده در ناحیهی بحرانی دمایی مسیرهایی برای عبور آب پیشنهادداده شد. با حل معادلات سه بعدی جریان توربولانس و انتقال حرارت مزدوج مشاهده شد به کمک مسیرهای خنککاری ایجاد شده میتوان حداکثر دمای بادامک را تا دمای مطلوب کاهش داد. همچین برای بادامک اثر استفاده از پوشش حرارتی مشاهده شده است

کلیدواژه ها

موتور احتراق داخلی، دوار، انتقال حرارت، تحلیل حرارتی، مدلسازی، GT-Suite

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.