ارزیابی تراز فشار و تحلیل فرکانسی صدای ساطع شده توسط کمباین جاندیر مدل 1055I

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مکانیک، مکاترونیک و بیومکانیک
  • کد COI اختصاصی: MECHCONF01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 544
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد جهان بخشی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه ایلام

بهرام قمری

استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه ایلام

کبری حیدربیگی

استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه ایلام

چکیده

در عصر حاضر، کشاورزی بدون استفاده از انواع ماشینها امری بعید میباشد. مکانیزه کردن کشاورزی مشکلاتی را به همراه دارد، یکی از این مشکلات آلودگیهای صوتی ناشی از این ماشینآلات است، که دارای اثرات نامطلوبی بر روی انسان از جملهافت شنوایی دائم یا موقت، کاهش بازده کاری و افزایش حوادث میگردد، بنابراین ایمنی و سلامت شغلی فعالان این بخش امری کاملاً ضروری است. هدف از این تحقیق ارزیابی آلایندگی صوتی کمباین جاندیر مدل 1055I در حوزه زمان و فرکانس مصنوعی میباشد، که تا کنون تحقیقات جامعی روی آن انجام نگرفته است. آزمایشها این پژوهش بر اساس استانداردهایبینالمللی صدا ISO 5131 ، ISO 7216 در سطوح مختلف دور موتور، موقعیت دنده و موقعیت دستگاه صوت سنج انجام شد. مجموع ترکیب های تیماری برای استخراخ سیگنالهای صوت منتشرشده از کمباین با 81 تیمار و 3 تکرار به 45 مورد رسید. اطلاعات بهدستآمده به صورت آزمون فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تجزیهواریانس اثر عاملهای اصلی و اثر متقابل آنها در سطح احتمال 8% بر سطح صدای منتشرشده از کمباین مذکور معنیدار بود. میزان ساعات مجاز کار در موقعیت راننده کمتر از 2 ساعت محاسبه شد. لذا کاربر کمباین باید از وسایل حفاظت گوش استفاده نماید و سازندگان کمباین جهت کاهش شدت صدا در وهله نخست با اتخاذ تدابیر مهندسی مانند اتاقک راننده و غیره سیگنالهای ساطعشده از کمباین را کاهش داده و عملی سازند. نتایج حاصل از تحلیل فرکانسی نیز نشان داد که تراز فشار صدا با توجه به افزایش فرکانس، روند کاهشی داشته و در فرکانس 5444 هرتز در موقعیت گوش راننده به میزان 15/81 دسیبل میرسد.

کلیدواژه ها

کمباین جاندیر، آلایندگی صوتی، حوزه زمان، حوزه فرکانس، مدت زمان مواجهه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.