پدیدار شناسی معماری ایرانی نمونه مورد کاخ گلستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری در معماری و شهرسازی معاصر خاورمیانه
  • کد COI اختصاصی: CAMU01_365
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن اکبری

کارشناس ارشد معماری

چکیده

فضای معماری ایرانی به مثابه تاریکخانه می باشد شرط لازم برای دریافت این گنجینه با ارزش، پدیدار شناسی با رویکرد روشنایی و روشنگری است که خود ممکن است انعکاس از واقعیت باشد پس شرط کافی در ذات فضا نهفته است که صداقت دارد نیت و زمینه چهارچوب این صداقت می باشد عناصر و پدیده های موجود در فضای پویای ایرانی و کنش متقابل که جز با حضور انسان رخ نمی یابد تنها با استدلال خردانگاری و پرتوهای نور در زمان اکنونیت میسر نمی باشد برای درک صحیح اعتماد به زمینه تاریخی وظیفه وجودی سنت لازم است سنت و هستنده قبل از بودن انسان جاری می باشد صرف فضا مستقل از آن دو نمی تواند صورت پذیرد فضایی که متعلق به زمان دیگری است و تفسیر به ذات آن در زمان حال میسر نمی باشد استفاده از تفسیر و بیان که بازتاب تجربه شخصی فرداست نمی تواهند حقیقت را بیان کند: ارتباط فضا و زمان که انسان سازنده هر دوی آن ها است با متغیر انسان تغییر می یابد رسیدن به الگوی ساماندهی فضایی در هر دوره زمانی منوط به همان دوره بوده و تعریف آن در پیش یا پس تغییر می یابد. درک عناصر و پدیده ها و حس وحدت بدون حضور تکنولوژی و تفسیر در تطبیق با سنت باعث جاری شدن معرفت می گردد. ایجاد الگوی مناسب در تلفیق دانش و هنر در دوره پسا ساختار گرایی می شود لازمه ایجاد این الگو و تبعیت از آن برای جلوگیری از گنگ بودن گذشته فضای معنوی ایرانی برای آیندگان امری بدیهی است.

کلیدواژه ها

تاریکخانه، فضای معماری ایرانی، پدیدارشناسی، فرهنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.