ارائه الگویی جهت توسعه شاپینگ مال ها درکلاس جهانی با تاکید بر بافت شهری درکشورهای درحال توسعه – ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری در معماری و شهرسازی معاصر خاورمیانه
  • کد COI اختصاصی: CAMU01_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم حسین زاده دلیر

استاد و مدیرگروه برنامه ریزی شهری گروه هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند

نسیم علی عباس شهیر

دانشجوی کارشناس ارشد شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی مرند

چکیده

این پژوهش بدنبال ارائه الگویی برای توسعه تسهیلات تجاری ، مطابق با استانداردهای کلاس جهانی شهری در بافت شهری کنونی کشورهای درحال توسعه از جمله شهرهای ایران است. بنابراین با شناسایی، استخراج و مقایسه مدلهای مختلف اقتصادی توسعه مراکز تجاری در بافت شهری از میان مطالعات و دیدگاه های جغرافیایی، خرده فروشی و اقتصادی ، بهترین مدل انتخاب و با مدل های مکانی مختلف ترکیب شده و نقاط مثبت و منفی هریک شناسایی ، تا در نتیجه بهترین الگوی ترکیبی ارائه گردید. این مدل و الگو ترکیبی از ساختار دوم مدل اقتصادی استکهلم و مدل مکانی جاذبه می باشد که در آن مدلهای تصمیم گیری و تحلیل شبکه ای با تکنیکهای مکانی- فضایی تلفیق گردیده است. ضمنا برای تعیین تعداد مطلوب تسهیلات تجاری همانند شاپینگ مال ها در هر منطقه از بافت جاری شهر ، از برنامه ریزی آرمانی استفاده گردید تا آرمان های مورد نظر بافت شهری در کلاس جهانی شهری ، منطبق با شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی کشور، حفظ گردد. باتوجه به شرایط مشابه اقتصادی، اجتماعی در کشورهای درحال توسعه مدل ارائه شده، قابلیت استفاده در بافت های شهری متفاوت در آن کشورها را نیزخواهد داشت. این الگو از انعطاف پذیری بالایی در بررسی سناریوهای مختلف و ایجاد تصویری سودمند از توسعه تسهیلات ( شاپینگ مال ها )برای بافتهای شهری مشابه با بافتهای شهری در ایران برخوردار می باشد.

کلیدواژه ها

خرده فروشی، شاپینگ مال، بافت شهری، کلاس جهانی، برنامه ریزی آرمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.