طراحی دهکده گردشگری اقامتی تنگ تیزاب شیراز با رویکرد معماری طبیعت گرا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری در معماری و شهرسازی معاصر خاورمیانه
  • کد COI اختصاصی: CAMU01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1065
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید عبدالمحمد فاطمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، گروه معماری، بوشهر، ایران

احمد ترکمان

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، گروه معماری، بوشهر، ایران

چکیده

با کمی تامل در آمار گردشگری در کشورهای مختلف به این حقیقت پی می بریم که صنعت گردشگری یکی از درآمدزاترین صنایع در هر کشور می باشد. این آمار چنان تکان دهنده می باشد که توجه هر کشوری را به این مهم جلب می کند. صنعت گردشگری کمک می کند تا امکانات بومی در سطح ملی و حتی در سطح جهانی مطرح شود. در حقیقت صنعت گردشگری یکی از پایه های اصلی توسعه جوامع می باشد و شاید به همین دلیل اطلاق اصطلاح صنعت بدون دود به این صنعت بیراه نباشد و این به معنای نقش بی ضرر آن در رشد جوامع است. طی دهه های گذشته این صنعت چنان پیشرفت کرده است و توجیه اقتصادی پیدا کرده است که پس از صنایع پرسود دیگر، همانند صنعت نفت و حمل و نقل، پرسودترین صنعت به شمار می رود. امروزه این امر کاملاً واضح است که صنعت گردشگری به جوامع کمک می کند که شاخص های توسعه پایدار، از جمله ارتقاء سطح فرهنگ، حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگ، اشتغال و غیره، بدون صرف هزینه های هنگفت بهبود ببخشد. سرمایه گذاری در زمینه گردشگری در کشورهایی با اندک سرمایه ی طبیعی، تاریخی و فرهنگی بسیار چشم گیر و وسوسه انگیز است. ایران نیز با دارا بودن ظرفیت های بالا در صنعت گردشگری به عنوان یک کشور توریستی شناخته میشود. در این مقاله به بررسی منطقه تنگ تیزاب در استان فارس به عنوان مکانی مناسب برای گردشگری می پردازیم. این منطقه با دارا بودن طبیعت کوهپایه ای همراه با پوشش گیاهی مناسب و یک رودخانه دائمی، یک منظره جذاب با جاذبه های گردشگری فراوان بوجود آورده است.

کلیدواژه ها

گردشگری، توسعه پایدار، محیط زیست، تنگ تیزاب، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.