بررسی پیاده راه های شهری، در جهت ارتقای ایمنی عابران پیاده و تسهیل خدمات به معلولین

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF03_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مالک رشیدی

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، مدرس آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلام آباد غرب، اسلام اباد غرب، ایران

سارا شهبازیان

کارشناسی ارشد مهندسی برنامه ریزی شهری، مدرس آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلام آباد غرب، اسلام اباد غرب، ایران

چکیده

سیاست گذاری ها در دهه های اخیر نگاه به فضاهای شهری را به عنوان یک ضرورت اساسی در برنامه های توسعه ی شهری قرار داده است. نشاط و سرزندگی یکی از مؤلفههای اصلی در طراحی شهری است که محیط های شهری سرزنده زمینه ساز تعاملات اجتماعی بین افراد جامعه افزایش سرمایه ی اجتماعی و توسعه ی اقتصاد خلاق می گردد که در کشور ما روز به روز پیاده روی و سرزندگی مردم درحال افول است. پیاده روها، ساده ترین نوع جابه جایی بین مبدأ و مقصد را میسر می سازد. در واقع، پیاده روی گونه های از حمل و نقل است که به صورت مستقل و حرکت، غیر وابسته به هیچ گونه ابزار یا وسیله های خارجی امکان پذیر است پیاده، طبیعی ترین، قدیمی ترین و ضروری ترین شکل جابجایی انسان در محیط است و پیاده روی هنوز مهمترین امکان برای مشاهده مکان ها، انجام فعالیت ها، احساس شور و تحرک زندگی، و کشف ارزش ها و جاذبه های نهفته در محیط است. در روال رایج شهرسازی پیاده راه ها «ایران نیز، نوعی غفلت و بی توجهی نسبت به موضوع حرکت پیاده و فضاهای پیاده یا هم در عرصه نظری و هم در عرصه عملی، به نحوی بارز مشاهده می شود. به همین دلیل پرداختن به این موضوع می تواند به شناخت عمیق تر مسائل شهرنشینی و شهرسازی کنونی و چاره چویی برای بهسازی کیفیت فضاهای شهری یاری رساند. بدین منظور در مقاله حاضر که با تحقیق میدانی و مطالعات کتابخانه ای صورت گرفته است، ابتدا تحولات فکری مرتبط با پیاده محوری مطرح شده است و در ادامه نیز بررسی پیاده روها در انجام خدمات لازم جهت استفاده معلولان همراه با آسیب شناسی و ارائه راهکار بیان شده است.

کلیدواژه ها

پیاده رو، شهر، معلولین جسمی، طراحی شهری، عابرین پیاده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.