بررسی سایزینگ تجهیزات برقی در مراکز و تاسیسات صنعتی و لزوم بازنگری در رویکرد طراحی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICELE01_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 587
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی پورنجف لایق

کارشناس ارشد برق، شرکت ملی گاز

رضا کوروشی

کارشناس ارشد برق، شرکت ملی گاز

چکیده

مطالعات انجام شده و نتایج بدست آمده از اندازه گیری ها در دو نمونه از تاسیسات، حکایت از انتخاب نامناسب تجهیزات برقی در طراحی برخی مراکز و تاسیسات صنعتی دارد به طوریکه در اغلب موارد، تجهیزات بزرگتر از میزان مورد نیاز انتخاب شده اند.در دو نمونه مورد بررسی، بسیاری از تجهیزات برقی در بازدهی بسیار پایین تر از مقدار حداکثر استفاده شده اند. ترانسفورماتورها، الکتروموتورها، بریکرهای هوایی، باسبار و کابل های تغذیه نمونه هایی از این دست می باشند. به عنوان مثال میزان توان مصرفی یک ترانسفورماتور در بار کامل مصرفی کل تاسیسات، تنها 15% توان نامی می باشد که این موضوع باعث افزایش تلفات، کاهش طول عمر و کاهش بازدهی ترانسفورماتور خواهد گردید. از طرفی با افزایش سایز ترانسفورماتور جریان اتصال کوتاه افزایش یافته و باعث افزایش خطرات قوس الکتریکی می گردد.در این رابطه دو موضوع حائز اهمیت است: 1. اثرات مربوط به سایز بالای تجهیزات برقی: این موضوع علاوه بر افزایش هزینه اولیه خرید و نصب تجهیزات باعث کاهش بازدهی، ضریب توان و طول عمر تجهیزات می گردد. 2. اثرات مربوط به ایمنی نفرات و حفاظت تجهیزات: مهمترین مشکلات موجود در این زمینه این است که با افزایش سایز تجهیزات برقی، سطح خطا افزایش یافته و حفاظت جریانی اثربخش نمی باشد.در این مقاله روش های انتخاب تجهیزات متناسب با بار بر اساس استاندارد API 661، IEEE 141، NFPA 70، SAES-P-121 و مشکلات حفاظتی بوجود آمده در اثر انتخاب نادرست موتور مطابق بار، بیان گردیده است.

کلیدواژه ها

موتور الکتریکی، تجهیزات بزرگتر از اندازه، بازدهی، سایزینگ، بهینه سازی مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.