تاثیر استقلال بانک مرکزی بر فساد در کشورهای منتخب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی آینده پژوهی، مدیریت و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: MCED02_488
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 937
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد جعفری صمیمی

استاد گروه اقتصاد دانشکده علوم اقتصادی و اداری- دانشگاه مازندران

علی تاجدین

استادیار گروه مهندسی صنایع- دانشگاه علوم و فنون مازندران

سمیه طیبی درازکلا

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه علوم و فنون مازندران

چکیده

فساد به عنوان یکی از بزرگترین چالش های جهان به رسمیت شناخته شده است. در سال های اخیر، مبارزه با فساد به عنوان یک مساله کلیدی توسعه پدید آمده است و بیشتر سیاست گذاران، کسب و کارها و سازمان های جامعه مدنی، آشکارا مقابله با این مساله را آغاز کرده اند. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر استقلال بانک مرکزی بر فساد با استفاده از روش رگرسیون داده های تابلویی در طی دوره زمانی 2014-2010 در کشورهای منتخب در حال توسعه و توسعه یافته می باشد. برای اندازه گیری فساد از شاخص ادراک فساد)CPI(که توسط سازمان بین المللی شفافیت منتشر می گردد، استفاده شده است. این شاخص بین 0 تا 10می باشد. عدد صفر نشان دهنده حداکثر فساد و عدد 10 بیانگر حداقل فساد می باشد. طبق نتایج، استقلال بانک مرکزی می تواند به عنوان حداقل یک شرط لازم برای مبارزه با فساد در نظر گرفته شود. نتایج حاکی از آن است که، استقلال بانک مرکزی تاثیر معناداری بر شاخص فساد دارد. به عبارت دیگر با افزایش استقلال بانک مرکزی فساد کاهش خواهد یافت.

کلیدواژه ها

استقلال بانک مرکزی، فساد، کشورهای در حال توسعه، کشورهای توسعه یافته، روش رگرسیون داده های تابلویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.