امنیت و حقوق شهروندی در قانون اساسی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: نخستین کنگره بین المللی جامع حقوق
- کد COI اختصاصی: LAWI01_453
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3777
نویسندگان
عضو هیات علمی حقوق دانشگاه پیام نور شیراز
استاد مدعو حقوق دانشگاه پیام نور شیراز
چکیده
در تعریف امنیت یک اجماع نسبی و نسبتاً جامع وجود دارد که شامل حراست از هسته حیاتی همه افراد بشر و عدم وجود دغدغه های جدی در زندگی روزمره آنها می باشد. این ایده که مردم باید در گذران زندگی روزمره شان امنیت خاطر داشته باشند نه جدید است و نه تعجب آور. تأکید بر محوریت الهی - انسانی، همچنان پیش برنده فلسفه دیرین اسلام است، که خدا و مردم را کانون توجه خود می شناسد و شرایط ضروری چون آزادی و برابری را برای ایمنی مردم توصیه می کند. همچنین، بر دیدگاهها و پنداره های هنجاری گسترده ای چون پذیرش و اتخاذ حقوق بشر جهان شمول تأکید می ورزد تا امنیت مردم را تامین و تضمین نماید.قانون اساسی به عنوان بیان کننده شالوده و ساختارهای سیاسی – حقوقی کشورها دارای اهمیت اساسی است. این قانون به بیان حقوق و تکالیف متقابل شهروندان و حکومت، تنظیم روابط این دو و تضمین حقوق شهروندان می پردازد. امنیت به عنوان یکی از مولفه های بنیادین حقوق شهروندی است که به درستی مورد توجه و تضمین موسسان قانون اساسی قرار گرفته است. این مقاله ضمن بیان مکاتب مختلف امنیت، با روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع معتبر کتابخانه ای به بیان مولفه های امنیت در قانون اساسی پرداخته است.کلیدواژه ها
قانون اساسی، حقوق شهروندی، امنیت، امنیت قضایی، امنیت فرهنگی، امنیت سیاسی، امنیت شغلی، امنیت اقتصادیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.