قضاوت کارشناس در فرآیند کیفری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: نخستین کنگره بین المللی جامع حقوق
- کد COI اختصاصی: LAWI01_379
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 721
نویسندگان
دانشیار
دانشجوی دکتری
چکیده
قواعد حقوقی با هدف تنظیم روابط بین اشخاص با یکدیگرو سازمان ها و دولت ها مقرر شده اند. یکی از مهمترین قواعدی که رابطه ی دولت و افراد و حقوق و وظایف متقابل را معین می کند قواعد کیفری به معنای عام آن از جمله قواعد ماهوی و شکلی جزایی است. اهمیت اثری که اثبات یک جرم بر فرد و اجتماع دارد غیرقابل انکار است و به همین لحاظ کدهای مرتبط با ادله اثبات جرم نیز اهمیت و جایگاه خود را نشان می دهد. از انجایی که دعاوی و روابط حقوقی بسیار گسترده و پیچیده شده اند دیگر نمی توان قضات را آگاه به تمامی مسائل فنی در موضوعات مختلف دانست به همین لحاظ از زمره اقداماتی که در مرحله اثبات جرم غالبا صورت می پذیرد کسب نظر کارشناس در آن موضوع خواهد بود. این امر می تواند در کاهش بار مسئولیت قضات وافزایش دقت در تصمیمات قضایی موثر باشد. ابهاماتی از جمله امکان ارجاع بدوی موضوع به هیئت کارشناسی و اعتبار نظر کارشناسانی که از حیث تخصص در یک سطح قرار ندارند و ارتباط شهادت شهود و کارشناسی در این مقاله بررسی شده است. محرز گردید که نسبت به ارجاع موضوع به هیئت کارشناسی منع قانونی وجود ندارد ، ملاک پذیرش نظر کارشناس، مطابقت آن نظریه با اوضاع و احوال حاکم می باشد و تخصص کارشناسان مدخلیتی ندارد. در مواردی که امر جنبه ی تخصصی دارد شهادت شهود قابل استناد نیست.کلیدواژه ها
کارشناسی، ادله کیفری، اثبات جرممقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.