ارائه چارچوب عوامل موثر بر مقبولیت درحمل و نقل پایدار : طرح عوارض (جریمه) خودرو تک سرنشین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MAIE01_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصوره ایروانی

دانشجوی دکترای مهندسی صنایع دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

رضا بشیرزاده

عضو هیأت علمی دانشکده صنایع دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

محمدجعفر تارخ

عضو هیأت علمی دانشکده صنایع دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

در راستای برآورده سازی تقاضای رو به افزایش حمل و نقل دو رویکرد متفاوت وجود دارد: افزایش تامین و مدیریت تقاضا،که رویکردمدیریت تقاضای سفر، حمل و نقل پایدار را فراهم می کند زیرا هم کم هرینه تر و اغلب درآمدزا است ( لذا مورد توجه دولت ها و سرویس دهنده های حمل و نقل است) و هم منجر به کاهش آلودگی هوا می شود. قیمت گذاری یکی از این روش های مدیریت تقاضا است. اما مساله مهم این است که جامعه تا چه حد در مواجهه با این روش ها آنها را می پذیرد و میزان مقبولیت آنها در بین مردم چه قدر است؟ در این مقاله ابتدا با توجه به مرور ادبیات چارچوبی برای عوامل موثر بر مقبولیت ای پدار قیمت گذاری ارائه می شود . سپس مقبولیت یک روش قیمت گذاری (طرح عوارض (جریمه) خودروهای تک سرنشین در محدوده طرح زوج و فرد فعلی) به عنوان یک راهکار مطرح در جهت کاهش آلودگی هوا در تهران،با استفاده از پرسشنامه ای که به روش رجحانات بیان شده تنظیم شده است بررسی می گردد و تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون چارچوب ارائه شده به ترتیب با استفاده از نرم افزار های آماری SPSS و Smart PLS انجام شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که مقبولیت اقتصادی،اجتماعی و محیطی این طرح بین مردم به ترتیب 42%، 67% 79% می باشد، با تعیین عوارض 20هزارتومان برای خودروهای تک سرنشین 25% افراد سفر خود را با حمل و نقل همگانی انجام خواهند داد و در صورت افزایش عوارض، میزان استفاده حمل و نقل همگانیروندی افزایشی خواهد داشت.

کلیدواژه ها

مدیریت تقاضای حمل و نقل، مقبولیت قیمت گذاری، رجحان بیان شده، طرح عوارض خودرو تک سرنشین، پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.