بررسی رابطه بین هوش سازمانی و موفقیت سازمانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و دومین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF05_636
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوسن سرداری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت، واحد رفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایران

مسعود پورکیانی

دکترای مدیریت، عضو هیأت علمی، گروه مدیریت، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

چکیده

هوش سازمانی به عنوان توانایی که تمام توان فکری سازمان را به حرکت وا می دارد و این توان فکری برای دستیابی به رسالت و ماموریت خود سازمان متمرکز می شود و در راستای پاسخگویی به نیازهای فرا روی سازمان می باشد،مطرح شده است. هوش سازمانی گنجایش و ظرفیت یک سازمان جهت جمع آوری اطلاعات و درک ماهیت محیط و تبدیل اطلاعات به دانش و راه حل هایی که توسط آن محیط ارزشمند قلمداد شود، می داند.صاحب نظران دریافتندافراد و سازمان هایی که از هوش سازمانی بالایی برخوردارند، در زمینه های سازگاری با شرایط ، نوآوری و درک مشکلات سازمانی نسبت به سایرین برتری قابل ملاحظه ای داشته اند. هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین هوشسازمانی و میزان موفقیت سازمانی کارکنان در دستگاههای اجرایی شهرستان رفسنجان می باشد. این پژوهش با استفاده از مطالعات مقطعی و روش توصیفی از نوع همبستگی در جامعه آماری کارکنان دستگاه های اجرایی شهرستان رفسنجان انجام گردیده است. برای تعیین حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 513 نفر انتخاب شدهاند که از نمونه گیری به روش طبقه ای تصادفی متناسب با حجم طبقه استفاده شده است. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه هوش سازمانی با روایی 29 صدم و پایایی 29 صدم و پرسشنامه موفقیت سازمانی با روایی 29 صدم و پایایی 78 صدم استفاده شده است در این تحقیق جهت توصیف داده های جمع آوری شده، از انواع آماره های توصیفی و همینطور انواع آماره های استنباطی استفاده شده است و در نهایت اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss تجزیه و تحلیل گردید.نتایج این پژوهش نشان می دهد که بین هوش سازمانی و موفقیت سازمانی رابطه مستقیم وجود دارد.

کلیدواژه ها

هوش سازمانی، موفقیت، سازمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.