بررسی رابطه دوگانگی نقش مدیرعامل و اجتناب مالیاتی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و دومین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF05_552
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 966
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا طاهری فرد

گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان،دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری ، مسجدسلیمان ، ایران

اله کرم صالحی

استادیار گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان ، مسجدسلیمان ، ایران

چکیده

به زبان ساده، هیئت مدیره به گروهی از افراد که قانونی در حاکمیت سازمان مسئول هستند، گفته میشود. هیئت مدیره به عنوان جزء اصلی حاکمیت شرکتی در کنار سهامداران و مدیریت عامل نقش عمده ایرا در برابر ذی نفعان بر عهده دارد . حقایق حاکی از آن است که در شرکتها، مدیران بیشتر دنبال منافع خود بوده اند تا منافع ذی نفعان. برای حل این مشکل، دو راه حل وجود دارد: اول آنکه برای تشویق مدیران بهانجام رفتار مورد انتظار برایشان پاداش و انگیزاننده در نظر گرفته شود، دومین روش، قدرتمندسازی هیئت مدیره به گونه ای است که بتواند نظارت شایسته ای روی عملکرد مدیران داشته باشد. با توجه به اینکه دولتهابه واسطه وصول مالیات یکی از ذینفعان می باشند لذا در این پژوهش سعی می شود تا به این پرسش ، پاسخ داده شود که آیا دوگانگی نقش مدیر عامل بر اجتناب مالیاتی تاثیرگذار خواهد بود .هدف این پژوهش بررسی رابطه بین دوگانگی نقش مدیر عامل و اجتناب مالیاتی شرکت ها ی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. این پژوهش 901 شرکت در بازه زمانی سال های 1387 تا 1393مورد آزمون قرارداده است. نتایج برآورد مدل رگرسیون تحقیق نشان میدهد که ضریب متغیر مستقل )دوگانگی نقش مدیر عامل( در سطح خطای 5% معنادار بوده و رابطهی مثبت و مستقیمی با اجتناب مالیاتی شرکت داشته است . در نتیجه میتوان ادعا نمود که در صورت دوگانگی نقش مدیر عامل اجتناب از پرداخت مالیات افزایش می یابد .

کلیدواژه ها

اجتناب مالیاتی، حاکمیت شرکتی، دوگانگی نقش مدیرعامل، جدایی مدیر عامل از هیئت مدیره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.