بررسی نرخهاى مبادله ارز و دگرگونیهاى نظام پولى بین المللى

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و دومین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF05_520
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش تحول ، دانشگاه آزاد واحد مشهد

چکیده

نرخ ارز یا براساس محاسبه برابرى رسمى ارزهاى توافق شده بین کشورهاى عضو صندوق بین المللى پوول و یا براساس عرضه و تقاضا در بازار تعیین مى شود . ارزش خارجى هر پول منعکس کننده شرایط اقتصادى کشور به طور اعم و قدرت خرید پول )یعنى هزینه هاو قیمتهاى داخلى( نسبت به پولهاى دیگر به طور اخص است . به لحاظ آنکه نرخ ارز به صورت تعداد واحدهاى پول ملى در هر واحد از پول خارجى تعریف مى شود، تقویتارزش رسمى پول ملى با کاهش نرخ ارز و تضعیف آن با افزایش نرخ ارز مشخص مى شود . نرخ ارز بر نظام اقتصادى و زندگى روزمره مردم اثر مى گذارد ؛ چرا که اگر ارزش پول کشور نسبت به واحدپول دیگر کشورها کاهش یابد، کالاهاى خارجى گرانتر و هزینه هاى مسافرتهاى برون مرزى افزایش مى یابد . نرخ واقعى پول مشخص کننده قدرت رقابت یک اقتصاد است .کشورهایى که از قدرت و ثبات اقتصادى و سیاسى بیشترى بهره مند بوده و قودرت بازپرداخت بدهى هاى خود را داشته باشند، پول ملى آنها مطلوب و مورد پذیرش همه است . نرخهاى نادرست ارز، مى توانند مبین نقص سیاستهاى اقتصادى و یا نیروهاى بوازار باشند که از بنیانهاى اقتصادى فاصله گرفته اند. نادرستى نرخ ارز، خسارات اقتصادى شایان توجهى به بار مى آورد .امروزه بانکهاى بین المللى در راستاى کاهش هزینه هاى مبادله براى مشتریان و کاهش مخاطره نرخ ارز براى بانک، به معاملات ارزى اشتغال مى ورزند .طی سالهای 1980-82عملکرد شدید نظام مالى، موجب بروز بزرگترین رکود پس از جنگ شد . - آغاز فعالیت نظام پولى اروپا با شروع تدریجى رکود اقتصادى سالهاى 82-1981کشورهاى صنعتى غرب و وقوع انقلاب اسلامى در ایران که منجر به افوزایش شودید قیموت ندوت در سالهای 1979-80 شد مقارن بود

کلیدواژه ها

پول ، نظام پولى ، اقتصادى ، اقتصاد ، بین المللى

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.