مدلسازی و بررسی رفتار قابهای بتن آرمه با میانقابهای آجری تحت اثر بارهای لرزهای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در مهندسی عمران، معماری ومدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD02_272
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 639
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد ملکی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

ناصر منگری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

چکیده

در ایران معمولاً ساختمانها را بدون در نظر گرفتن اثرات میانقابهای آجری در رفتار لرزهای سازهها، طراحی میکنند.مشاهدات تجربی در زلزلههای گذشته نشان دهنده این واقعیت است که وجود میانقابها باعث افزایش سختی جانبی شدهو درنتیجه سازه دارای پاسخ متفاوتی به تحریکات زمین خواهد بود. تنها توصیه آئین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله در این زمینه کاهش پریود سازه به میزان 02 درصد میباشد، بدیهی است که با توجه به تعداد قابهای میان پر، نوعمیانقاب و نحوه آرایش آنها، این توصیه برای همه حالتهای گوناگون درست نمیباشد، بلکه باید با در نظر گرفتن عملکرد واقعی قابهای میان پر در هر حالت ضوابط خاص خود را ارائه نمود. در این پایاننامه، پس از بررسی ضابطه ارائه شده آئین نامه 0022 در مورد ساختمانهای با جداگرهای میانقابی به ارزیابی رفتار لرزهای دو نمونه سازه بتنی طراحی شده، مطابقبا آئین نامههای آبا و 0022 پرداخته شده است. با استفاده از تحلیلهای استاتیکی و دینامیکی غیرخطی، و با مدلسازی میانقابها برای تحلیل، هر یک از این سازهها در حالتهای، سازه دارای میانقاب، و سازه بدون میانقاب، مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتهاند. نتایج بدست آمده نشان میدهد که نمیتوان تاثیر میانقابهای آجری را بر رفتار لرزهای سازههایبتنی نادیده گرفت، بلکه با توجه به نحوه آرایش میانقابها، جنس آنها و سختی قابهای میان پر، در هر حالت، با توجه به رفتار متفاوت سازه، باید نکات خاصی را در هنگام تحلیل و طراحی مورد توجه قرار داد

کلیدواژه ها

قابهای بتن آرمه، میانقاب آجری، اثر بارهای لرزهای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.