تاثیر داستان های فلسفی بر روحیه پرسشگری دانش آموزان ابتدایی شهر بابل
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
- کد COI اختصاصی: ESCONF01_688
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 921
نویسندگان
استادیار دانشگاه محقق اردبیلی
استادیار دانشگاه محقق اردبیلی
دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر برنامه آموزش فلسفه برای کودکان در پرورش روحیه پرسشگری دانش آموزان بود. جامعه آماری پژوهش کلیه ی دانش آموزان پایهی چهارم ابتدایی شهر بابل، که در سال تحصیلی94-95 مشغول به تحصیل می باشند. از این میان تعداد 22 نفر دانش آموز پسر ) 11 نفرگروه آزمایش، 11 نفر گروه کنترل(، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای بررسی فرضیه ی پژوهش از روش شبهآزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جهت جمع آوری داده ها پرسشنامه روحیه پرسشگری با الفای کرونباخ 57.9 که به وسیله محقق ساخته شده است استفاده گردید. قبلاز اجرای برنامه گروه ها همگن شده تا تفاوت ها به کمترین حد خود برسند . دانش آموزان گروه آزمایش طی 8 جلسه 90 دقیقه ای )هر هفته 1جلسه(، تحت آموزش برنامه فلسفه برای کودکان قرار گرفتند. در ادارهی این کلاس ها از روش کلاسداری به شیوهی حلقهی کندوکاو استفاده شد. مواد آموزشی مورد استفاده در این پژوهش کتابهای داستانهای فکری برای کودکان تألیف رابرت فیشر و فیلیپ کم بودند. در پایان دادهها با استفاده ازروش تحلیل کوواریانس چند متغیره ) ANCOVA ( و با نرم افزار SPSS ویرایش 25 ، مورد تحلیل قرار گرفتند. یافتههای این پژوهش در مجموع اعتبار و اعتمادپذیری برنامه فلسفه برای کودکان را در پرورش روحیه پرسشگری و مؤلفه های آنها را تأیید کرد.کلیدواژه ها
داستان های فلسفی، روحیه پرسشگری، دانش آموزان ابتداییمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.