تعیین موقعیت درون ساختمانی با مشاهدات شدت سیگنال دریافتی حاصل از نقاط دسترسی شبکه بیسیم و شبکه های عصبی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: CBCONF01_0466
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 973
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن رشیدیان

عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران نقشه برداری، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دزفول، ایران

محمدعلی رجبی

استادیار گروه سیستم های اطلاعات مکانی، دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه تهران، تهران، ایران

فرزین ناصری

استادیار مرکز بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی کرمان، کرمان، ایران

فرهاد محمودی کهن

کارشناس ارشد سنجش ازدور، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان، کرمان، ایران

چکیده

در دهه اخیر روشهای تعیین موقعیت گوناگونی توسعه داده شده است. تلاش های صورت یافته در زمینه تعیین موقعیتکاربران عمدتا در محیط های برون ساختمانی انجام یافته و این در حالی است که اغلب کاربران بیشتر از 70 درصد از زمانخود را در محیط های درون ساختمانی صرف می نمایند. از اینرو تعیین موقعیت کاربران در محیط های درون ساختمانی، باتوجه عدم کارایی مناسب سامانه های تعیین موقعیت ماهوارهای در محیط های بسته، در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفتهاست. در تحقیق حاضر تعیین موقعیت کاربران با بکارگیری روش شبکه های عصبی بر روی مشاهدات شدت سیگنالدریافتی بدست آمده از نقاط دسترسی شبکه بیسیم، به دلیل وجود زیر ساخت دستگاهی مورد نیاز بررسی گشته است. درروش پیشنهاد شده ابتدا داده های مربوط به میزان شدت سیگنال دریافتی جمع آوری گردیده، سپس یک شبکه عصبیپرسپترون چند لایه با پنج لایه ورودی، سه لایه مخفی و دو لایه خروجی آموزش داده شد. نتایج بدست آمده نشان دهندهآن بوده است که بکارگیری شبکه های عصبی به همراه روش مذکور در 61 درصد موارد دارای خطای تعیین موقعیتی کمتراز 2 متر بوده و با توجه این میزان دقت برای توسعه طیف زیادی از خدمات مکان مبنا در محیط های درون ساختمانیمناسب است.

کلیدواژه ها

تعیین موقعیت درون ساختمانی، نقاط دسترسی شبکه بیسیم، مدل پرسپترون چند لایه، شددت سدیگنالدریافتی، خدمات مکان مبنا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.