تأثیر اعتماد دریافتی بر تجارت الکترونیک: خرید آنلاین برای خدمات و تولیدات جهانگردی در ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: CBCONF01_0194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 790
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدرحمت غلامی آغوزی

مهندسی فناوری اطلاعات، دانشگاه بین الملل چابهار

آرزو شهابی

مهندسی فناوری اطلاعات، دانشگاه علوم و فنون بابل

چکیده

امروزه بسیاری از شرکت های جهانگردی فعالانه از پایگاه های اینترنتی بعنوان یک بازاریابی کلیدی و وسیله فروش برایخدمات و محصولاتشان استفاده می کنند . برای موفق بودن، خدمات تجارت الکترونیک جهانگردی باید قابل اعتماد باشند .گردشگری الکترونیک در ایران و بسیاری از کشورهای در حال توسعه، هنوز تازه و نوپاست. در جوامع مدرن، اکثر افراد ازسطح آگاهی کافی در مورد مزایای تجارت الکترونیک برخوردارند و شرکت ها از اینترنت به عنوان مقوله مهم برای ارائه یخدمات خود به مشتریان استفاده می کنند. اما بسیاری از مردم، چون به امنیت خدمات تجارت الکترونیک اعتماد ندارند،تمایلی به استفاده از آن ندارند. این مطالعه قصد دارد که بیازماید کدام عوامل، اعتماد، رضایت و وفاداری را تحت تأثیر قرارمی دهند . ما یک رهیافت مدلسازی معادله ساختاری را برای بررسی روابط میان متغییرهای خارجی (قابلیت هدایتناوبری)، امنیت دریافتی (مشاهده شده توسط مشتری) و هزینه معاملاتی و متغییرهای میانی (اعتماد و رضایت)، باوفاداری بعنوان یک متغییر وابسته بکار گرفته ایم . برای این فرجام، مجموعه ای از 340 پرسشنامه توسط یک شرکتتحقیقات اینترنتی از بین گروهی از پاسخویان آنلاین جمع آوری شده است. نتایج مطالعه ما نشان می دهد که قابلیتهدایت و امنیت دریافتی بطور معنی داری تأثیر مثبتی بر اعتماد داشتند . به هرحال، ما دریافتیم که هزینه معاملاتی هیچتأثیری بر اعتماد نداشت . معلوم شد که رضایت اثر مثبت بر اعتماد دارد که به نوبه خود وفاداری مشتری را تحت تأثیر قرارداد . یافته های ما نشان می دهند که رضایت مشتری بر روی اعتماد اثر می گذارد، که نقشی کلیدی را بعنوان مقدمه ای بروفاداری مشتری در خرید آنلاین برای خدمات و محصولات جهانگردی ایفا می کند.

کلیدواژه ها

اعتماد، تجارت الکترونیک، قابلیت هدایت، امنیت، هزینه معاملاتی، رضایت، وفاداری، تجارت الکترونیک جهانگردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.