بررسی تأثیر جهانی شدن بر نابرابری توزیع درآمد در کشورهای اسلامی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
- کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1617
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1233
نویسندگان
دانشیار، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی، دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
جهانی شدن اثرات متفاوتی در عرصه ی اقتصاد دارد، از یک طرف جهانی شدن به تدریج موجب رشد اقتصاد جهانی و پیشرفت اجتماعی می شود و از طرف دیگر، در افزایش بی عدالتی و نابرابری میان کشورها تاثیر میگذارد و باعث انحطاط اجتماعی و دشواری رقابت میشود. هدف این مطالعه بررسی تأثیر جهانی شدن بر نابرابری درآمد در 47 کشور اسلامی و برای دوره 2010 - 2002 با استفاده از روش داده های تابلویی است. نتایج بررسی نشان می دهد که: جهانی شدن منجر به افزایش نابرابری درآمد این کشورها می شود. همچنین، شهرنشینی تأثیر مثبت و معنی داری بر نابرابری درآمد دارد. در حالی که، شاخص توسعه انسانی (HDI) تأثیر منفی و معنی داری بر نابرابری درآمد در این کشورها داشته است .کلیدواژه ها
جهانی شدن-نابرابری درآمد-کشورهای اسلامی- داده های تابلوییاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.