بررسی تأثیر جهانی شدن بر نابرابری توزیع درآمد در کشورهای اسلامی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1617
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن فرازمند

دانشیار، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی، دانشگاه شهید چمران اهواز

زهرا امیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

جهانی شدن اثرات متفاوتی در عرصه ی اقتصاد دارد، از یک طرف جهانی شدن به تدریج موجب رشد اقتصاد جهانی و پیشرفت اجتماعی می شود و از طرف دیگر، در افزایش بی عدالتی و نابرابری میان کشورها تاثیر میگذارد و باعث انحطاط اجتماعی و دشواری رقابت میشود. هدف این مطالعه بررسی تأثیر جهانی شدن بر نابرابری درآمد در 47 کشور اسلامی و برای دوره 2010 - 2002 با استفاده از روش داده های تابلویی است. نتایج بررسی نشان می دهد که: جهانی شدن منجر به افزایش نابرابری درآمد این کشورها می شود. همچنین، شهرنشینی تأثیر مثبت و معنی داری بر نابرابری درآمد دارد. در حالی که، شاخص توسعه انسانی (HDI) تأثیر منفی و معنی داری بر نابرابری درآمد در این کشورها داشته است .

کلیدواژه ها

جهانی شدن-نابرابری درآمد-کشورهای اسلامی- داده های تابلویی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.