ارزیابی درونی کیفیت دانشگاه های آزاد اسلامی منطقه ی یک، به منظور ارائه ی الگویی در جهت بهبود کیفیت این دانشگاه ها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حماسه سیاسی (با رویکردی بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE01_1273
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید احمد هاشمی

استادیار و عشو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد

ابوذر همتی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد

ابوالفضل عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی و کارمند مدیریت آموزش و پرورش لارستان

چکیده

این تحقیق با هدف ارزیابی درونی کیفیت دانشگاه های آزاد اسلامی منطقه ی یک، به منظور ارائه ی الگویی در جهت بهبود کیفیت این دانشگاه ها اجرا شده است. در این راستا نظرات اساتید و دانشجویان در ارتباط با عوامل آموزشی، اداری مالی، فرهنگی، دانشجویی و پژوهشی مورد ارزیابی قرار گرفت. این تحقیق از نوع توصیفی - پیمایشی می باشد. جامعه ی آماری این پژوهش متشکل از 2131 نفر از اساتید و 78440 نفر از دانشجویان رشته های کارشناسی دانشگاه های آزاد اسلامی منطقه ی یک دانشگاه های آزاد اسلامی تا سال 90-89 می باشد. در این تحقیق جهت انتخاب نمونه از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای استفاده شد که بدین ترتیب 382 دانشجو و 325 عضو هیأت علمی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، دو پرسشنامه ی محقق ساخته بر اساس طیف لیکرت بوده است که پس از تأیید روایی آنها از طریق نظرخواهی از متخصصین و نیز تعیین پایایی آنها (دانشجویان 0.84 و اساتید و اعضای هیأت علمی 0.76) مورد استفاده قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار در دوسطح آمار توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی، میانگین، انحراف معیار، میانه، مد و چولگی) و SPSS16آمار استنباطی (آزمون تی و تحلیل واریانس یکطرفه در سطح معناداری 0.05 ) صورت گرفت. یافته های تحقیق نشان داد که : از دیدگاه دانشجویان، کارایی برنامه های دانشجویی و پژوهشی، پایین تر از متوسط، کارایی برنامه های آموزشی، متوسط و کارایی برنامه های اداری- مالی و فرهنگی، بالاتر از متوسط می باشد . 2- از دیدگاه اساتید، کارایی برنامه های فرهنگی و پژوهشی، متوسط و کارایی برنامه های آموزشی، دانشجویی و اداری- مالی، بالاتر از متوسط می باشد. 3- بین دیدگاه اساتید و دانشجویان راجع به کارایی برنامه های مختلف دانشگاه های آزاد اسلامی منطقه ی یک تفاوت معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

ارزیابی درونی، اساتید، دانشجویان، دانشگاه های آزاد اسلامی منطقه ی یک، کیفیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.